2 suuremat või 4 väiksemat merilesta fileed
3 sl nisujahu
soola ja musta pipart
praadimiseks oliiviõli
ja võid
Võikaste:40 g võid
2 peenelt hakitud šalottsibulat
50 ml valget veini
50 ml kanapuljongit
1 sl peenelt hakitud kornišone ehk tillukesi marineeritud kurke
1 sl tillukesi kappareid
peotäis hakitud siledalehist peterselli
Lisandiks:200 g värsket spinatit
veidi võid
soola ja musta pipart
Valmista esmalt võikaste. Kuumuta pool võist väikeses potis, lisa hakitud šalottsibulad ja prae tasasel tulel, kuni sibul on pehme. Lisa vein ja puljong ja keeda, kuni kaste on poole võrra kokku keenud ehk redutseerunud. Sega juurde hakitud kornišonid, kapparid ja ülejäänud või. Tõsta pott tulelt.
Maitsesta jahu julgselt soola-pipraga. Patsuta kalafileed vajadusel köögipaberiga kuivemaks, siis kasta jahusse; liigne jahu raputa maha.
Kuumuta tükk võid ja veidi õli mittenakkuval praepannil ning prae kalafileesid keskmisel kuumusel 3 minutit, kuni need on kenasti kuldsed. Siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt 1-2 minutit.
Tõsta kaste uuesti tulele ja kuumuta läbi, sega juurde petersell.
Samal ajal kuumuta teisel pannil veidike võid, lisa pestud spinat, maitsesta soola-pipraga ning kuumuta, kuni spinat on "närtsinud".
Tõsta spinat soojendatud taldrikutele, siis aseta peale praetud kalafilee ning kõige peale tartar-võikastet.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive.
Merilest sooja ürdivõiga
Lihtne roog, mis oma elegantsuses sobiks ka pidulikumale lauale.