Veise-confit

Maitsva confit' saab näiteks veisepõsest või rinnalihast (ingl. k. brisket). Confit sobib leivakatteks, pastakastmetesse või niisama lihakastme valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

veiseliha (nt põseliha või rinnatükk)

soola ja musta pipart

värsket tüümiani

loorberilehti

küüslauku

sulatatud veiserasva või hanerasva või searasva

Valmistamine

Maitsesta liha soola ja pipraga, lisa tüümianioksakesi ja küüslauku. Soovi korral võib soolata üleöö, aga siis pead soola maha pühkima järgmisel päeval ja siis alles lisa küüslauk ja muud maitsed.

Pane sobiva suurusega ahjuvormi, vala sularasvaga üle, nii et liha oleks peaaegu kaetud. Kata vorm fooliumi või kaanega ning pane 120-150kraadisesse ahju.

Küpseta aeglaselt 3-4 tundi, kuni liha on täiesti pehmeks küpsenud ja kahvliga katsudes kergesti laguneb.

Siis tõsta liha välja ja rebi katki. Kalla peale niipalju rasva ja leeme segu, kui soovid ja kuumuta korra veel koos ahjus läbi. Siis pane sobiva suurusega purkidesse ja kaaneta.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR