Maitsva confit' saab näiteks veisepõsest või rinnalihast (ingl. k. brisket). Confit sobib leivakatteks, pastakastmetesse või niisama lihakastme valmistamiseks.
Maitsesta liha soola ja pipraga, lisa tüümianioksakesi ja küüslauku. Soovi korral võib soolata üleöö, aga siis pead soola maha pühkima järgmisel päeval ja siis alles lisa küüslauk ja muud maitsed.
Pane sobiva suurusega ahjuvormi, vala sularasvaga üle, nii et liha oleks peaaegu kaetud. Kata vorm fooliumi või kaanega ning pane 120-150kraadisesse ahju.
Küpseta aeglaselt 3-4 tundi, kuni liha on täiesti pehmeks küpsenud ja kahvliga katsudes kergesti laguneb.
Siis tõsta liha välja ja rebi katki. Kalla peale niipalju rasva ja leeme segu, kui soovid ja kuumuta korra veel koos ahjus läbi. Siis pane sobiva suurusega purkidesse ja kaaneta.
Veise-confit
Maitsva confit' saab näiteks veisepõsest või rinnalihast (ingl. k. brisket). Confit sobib leivakatteks, pastakastmetesse või niisama lihakastme valmistamiseks.