Suvikõrvitsanuudlid peekoni ja kirsstomatitega

Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.

Kogus
viiele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu suitsupeekonit

3 väiksemat suvikõrvitsat (nn rullkõrvitsat)

200 g kirsstomateid

4 sl hakitud värsket basiilikut

Salatikaste:

3 sl oliiviõli

0,5 sl sidrunimahla

0,25 tl küüslaugupulbrit

0,25 tl meresoola

näpuotsaga musta pipart

Valmistamine

Prae peekoniviilud krõbedaks, siis lõika tükkideks. Lõika kirsstomatid pooleks. Lõika basiilikulehed ribadeks. Lõika suvikõrvits spetsiaalse lõikuriga nn "spagettideks".

Sega väikeses kausis oliiviõli, sidrunimahl, küüslaugupulber, sool ja pipar omavahel vispliga ühtlaseks. 

Sega suures kausis suvikõrvitsanuudlid, hakitud peekon, kirsstomatid ja basiilik. Sega juurde kaste ning serveeri kohe. 

Allikas: Wholesome Yum, retsepti testis ja pildi tegi Pille.

LISA KOMMENTAAR