näpuotsaga safraniniidikesi
2 dl tulikuuma vett
1 sl oliiviõli
1 hakitud küüslauguküüs
6 hakitud talisibulat
0,5 tl kuivatatud estragoni
1 dl kuiva vermutit või valget veini
400 g purustatud tomateid
meresoola ja musta pipart
400-450 g külmutatud mereandide segu (netokaal)
värsket estragoni garneerimiseks
Pane safraniniidikesed tassi sisse, lisa äsja keedetud vesi ja lase kümmekond minutit tõmmata.
Kuumuta potis või suurel pannil õli. Lisa hakitud küüslauk, talisibul ja kuivatatud estragon ning prae minut-kaks segades.
Lisa vermut või vein ja keeda minut aega, siis lisa safranitõmmis ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja lisa umbes 0,5 tl soola.
Tõsta kuumust. Lisa külmutatud mereandide segu ning kuumuta, kuni roog jälle podisema hakkab. Alanda kuumust ning kuumuta keskmisel kuumusel 3-4 minutit, kuni mereannisegu on läbi kuumenenud ja hautis on kenasti aromaatne.
Maitsesta pipra ja vajadusel veel soolaga, lisa värske estragon ja serveeri. Kõrvale võid pakkuda krõbeda koorikuga nisuleiba.
Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Kitchen", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Kahele lapsele kolmest meeldis see väga. Meil jäi seda tomatileent täitsa palju alles, kuna lapsed keskendusid mereandide söömisele. Järgmisel päeval keetsin seda veidi kokku ja serveerisin keedetud spagettidega segatult - oli maitsev pastakaste :)
Kiire mereanniroog
Nigella Lawsoni retsept, mille valmistamiseks on vaja külmutatud mereannisegu. Võta näiteks 3 pakki Marine Frutti di Mare mereandide segu.