Tursamaks purgis

Tursapüügihooajal võib kätte sattuda hulgaliselt tursamaksa - siin juhised tursamaksa pikemaks säilitamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

värsket tursamaksa

musta terapipart

loorberilehti

jämedat soola

Valmistamine

Pildil on kasutatud väikeseid, 230 ml purke. 

Pane igasse purki 1 loorberileht, mõned pipraterad ja natuke soola. Lao tursamaksad tihedalt purki ja sulge purk õhukindllalt.

Pane suurema poti põhja rätik, lao purgid potti ja täida pott veega. Lase vesi keema ja keeda u 15 minutit.

Tõsta purgid potist välja ja jahuta.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR