Keegelkõrvits hakklihaga

Põnev sügisene vormiroog sobib hästi ka gluteenivaba ja LCHF-toitumise korral.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 peenelt hakitud küüslauguküüs

2 sl sulatatud võid

0,5 keegelkõrvitsat

450 g itaaliapäraseid toorvorste

75-100 g riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Koori keegelkõrvits, eemalda seemned ja lõika kõrvits õhukesteks laastudeks - peaksid saama umbes liitri jagu kõrvitsaviilakaid. Eemalda toorvorstidelt kestad ning murenda vorstisisu väiksemateks tükkideks. 

Sega küüslauk ja sulavõi suures kausis. Lisa kõrvitsaviilud, toorvorstide sisu, riivitud juust, sool-pipar ning sega korralikult läbi.

Tõsta segu keskmise suurusega ahjuvormi, kata pealt fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Siis eemalda foolium ja jätka küpsetamist veel 20-30 minutit, kuni vormiroog on servadest kergelt pruunistunud. 

Loe veel:

Allikas: Bon Appetit

LISA KOMMENTAAR

Piret
postitatud 03.10.2021 15:52

Kus on hakkliha? Kas toorvorsti sisu?

Pille
postitatud 04.10.2021 10:54

Piret, just! Vali võimalikult maitsvad ja kvaliteetsed toorvorstid - saad juba maitsestatud hakklihasegu.