Lehtpeedi-frittata

Frittata on Itaalia stiilis omlett, mis küpsetatakse pannil ja seejärel kergelt ahjus grilli all. Lehtpeet peaks olema korralik lehtköögivili, mitte need tillukesed beebimangoldilehed, mida poes salatitaimena müüakse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehtpeeti

oliiviõli

soola ja musta pipart

6 muna

1,25 dl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

Valmistamine

Eemalda lehtpeedivartelt lehed (kui kasutad nooremaid lehtpeete, siis võid need terveks jätta). Lõika lehtpeedivarred 1 cm juppideks. Pese lehed, siis keera paarikaupa rulli ja lõika peenikesteks ribadeks. 

Kuumuta 22-24 cm läbimõõduga praepannil veidi oliiviõli, lisa lehtpeedivarred ja prae neid umbes 5 minutit. Lisa lehed ja kuumuta veel 4-5 minutit, aeg-ajalt segades. Kalla sõelale nõrguma.

Klopi kausis munad, sega juurde juust, nõrutatud lehtpeet ja veidi soola-pipart. 

Lisa pannile uuesti veidi õli ning kuumuta tugeval tulel 2-3 minutit. Nüüd kalla muna-lehtpeedisegu pannile. Alanda kuumust ning küpseta frittata't keskmisel kuumusel mõned minutit, kuni see on pealt kergelt niiske, aga altpoolt kenasti küpsenud. Paar korda võid spaatliga servade alt läbi libistada, et frittata panni külge ei hakkaks. 

Siis tõsta pann 1-2 minutiks kuuma grillelemendi alla, et see pealt pruunistuks. Kummuta serveerimisalusele, puista soovi korral peale hakitud maitserohelist. Lõika sektoriteks ja serveeri koos tomatisalatiga. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Stephanie Alexanderi raamatust "The Cook's Companion. The complete book of ingredients and recipes for the Australian kitchen". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 09.07.2017 13:54

Täitsa tore viis lehtpeedi kasutamiseks, sobiks hästi ka piknikule kaasa võtmiseks ja lõunasöögikarpi panemiseks.