250 g kuivemat kohupiima
200 g toasooja pehmet võid
250 g nisujahu või speltapüüli
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Rullimiseks:tavalist suhkrut või kaneelisuhkrut
Sega pehme või ja kohupiim omavahel, lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks, aga proovi segada nii vähe, kui võimalik. Suru tainas ühtlaseks palliks, vajuta lapikuks, kata toidukilega ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Rulli tainas kergelt jahusel laual umbes 5 mm paksuseks ning lõika klaasiserva või ümmarguse küpsisevormiga umbes 6 cm läbimõõduga kettaks.
Kalla (kaneeli)suhkur väikesele alustassile. Võta üks tainaketas, suru mõlemad pooled kergelt suhkrusse. Murra tainaketas seejärel pooleks ja siis veel pooleks, nii et saad "kolmnurga". Tõsta (küpsetuspaberiga kaetud) ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadiseses ahjus umbes 15-20 minutit või kuni küpsised on kenasti kuldsed. Ära üle küpseta!
Enne serveerimist lase küpsistel veidi jahtuda. Säilita toasoojas õhukindlas karbis.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Need on super head küpsised. Mina olen suhkruga või kaneeliseguga teinud vaid ühelt poolt (see pool, mis jääb voltides sissepoole), võõbanud enne ahju panemist ka munaga üle ja on ka väga maitsvad.
Mhm...tuli tahtmine proovida aga...kui suur on see suhkrukogus mis võiga segada tuleb?! Vaatasin küll viis korda aga no ei leidnud...
Jansa, minu viga, suhkur läheb ainult küpsistele "peale" ja voltide vahele :)
Jälle kord tehtud... Kiire, mõnus, maitsev
Olen korduvalt teinud, nii kaneelisuhkruga kui ka tavalise suhkruga. Popid on :)
Väga maitsvad on. Alles tegin ja plaanin veel teha!
Need on niiiiiii head! Mu vanaema :) vahel tegi neid, me lapsena ei saanud pidama enne kui otsas.
Tuli praegu hea mõte - asendada suhkur riivitud parmesaniga
Mõnusad!
Mu abikaasa ainult neid viimasel ajal küpsetabki :)
Kohupiimaküpsised
Mõnusad pehmed volditud kohupiimaküpsised.