Röstitud kõrvits seentega

"Zucca e funghi al forno" retsept on pärit Tessa Kirose Veneetsia-raamatust.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 sl oliiviõli

400 g värskeid kivipuravikke või pruune šampinjone

2 küüslauguküünt

1 sl hakitud värsket rosmariini

3 sl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha u 5 mm paksusteks viiludeks (peaksid saama u 600 g puhastatud kõrvitsat). Puhasta ja tükelda seened. 

Nirista ahjuvormi (nt 30 cm ümmargune vorm või 20x23 cm kandiline vorm) veidi oliiviõli, lisa kõrvitsaviilud, tükeldatud seened, hakitud küüslauk ja rosmariin. Maitsesta soola-pipraga ning nirista peale ülejäänud oliiviõli. Sega kergelt läbi. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni kõrvits on kuldne ja pehme ning seened on kuldsed ja kergelt krõbedad. Puista peale parmesan ning küpseta veel 5-10 minutit. 

Serveeri soojalt või toatemperatuuril. Kui oled roa varem valmis teinud, siis soojenda uuesti ahjus. 

LISA KOMMENTAAR