Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha u 5 mm paksusteks viiludeks (peaksid saama u 600 g puhastatud kõrvitsat). Puhasta ja tükelda seened.
Nirista ahjuvormi (nt 30 cm ümmargune vorm või 20x23 cm kandiline vorm) veidi oliiviõli, lisa kõrvitsaviilud, tükeldatud seened, hakitud küüslauk ja rosmariin. Maitsesta soola-pipraga ning nirista peale ülejäänud oliiviõli. Sega kergelt läbi.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni kõrvits on kuldne ja pehme ning seened on kuldsed ja kergelt krõbedad. Puista peale parmesan ning küpseta veel 5-10 minutit.
Serveeri soojalt või toatemperatuuril. Kui oled roa varem valmis teinud, siis soojenda uuesti ahjus.
Röstitud kõrvits seentega
"Zucca e funghi al forno" retsept on pärit Tessa Kirose Veneetsia-raamatust.