Sirelisiirup

Sirelisiirup annab lillelise maitse ja aroomi nt ürditeele (proovi piparmünditeega!), kokteilidele (nt viina- ja džinnikokteilid), tordikreemidele, mulliveele.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

20-30 ilusat suurt (tumelillat) sireliõisikut

1 suur (mahe) sidrun

1,5 l vett

1 kg suhkrut

20 g sidrunhapet

Valmistamine

Väldi sireliõite pesemist! Noki õied kobaratest välja ning pane 2liitrisesse purki või laia kaelaga pudelisse. Pese sidrun hoolega, lõika viiludeks ja pane samuti purki.

Kuumuta suhkur ja vesi keemiseni ning keeda, kuni suhkur on lahustunud. Siis keeda veel paar-kolm minutit. Lase siirupil veidi jahtuda, siis sega hulka sidrunhape. Kalla purki sireliõite ja sidruniviilude peale. 

Sulge purk kaanega, siis pane 3-4 päevaks jahedasse hoiuruumi või külmkappi. Kui kasutasid tumelillasid sireliõisi, muutub siirup kenasti helelillaks. 

Kurna siirup läbi kahekordse marli või kohvifiltri. Kalla sirelisiirup steriliseeritud pudelitesse ning säilita kuivas, pimedas ja jahedas. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid siirupile kindlasti lillat värvi, lisa potti paar-kolm mustikat. Seda soovitab näiteks ka Rootsi toidukirjutaja Alma Hassan siin.

Proovi veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR