Annely Peebo triibuline hapukoore-kakaokook

Seda kooki küpsetab Annely Peebo väidetavalt iga nädal.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

2,5 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

500 g hapukoort

50 g sulatatud võid

8 sl nisujahu

0,75 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl söögisoodat

näpuotsaga soola

3 sl kakaopulbrit triibutamiseks

Serveerimiseks:

marju - nt

vaarikaid ja/ või maasikaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta munad suhkrutega heledaks. Lisa hapukoor ja jahtunud sulavõi. Sega jahu soola, sooda ja küpsetuspulbriga, sõelu taina hulka. 

Jaota tainas pooleks ning sega poole taina hulka 3 sl kakaopulbrit. 

Määri küpsetusvorm võiga ning puista üle jahuga, liigne jahu kopsi vormi seest välja. Tõsta nüüd kulbitäis heledat tainast vormi põhja, siis tumedat, siis heledat jne, kuni tainas on otsas. 

Küpseta 35-50 minutit. Lase koogil vormis jahtuda, siis kummuta koogitaldrikule, kaunista marjadega ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept ilmus Selveri Suvelehes 2017. aastal. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 27.06.2017 08:34

Kolm päeva jutti tehtud. Meeldib väga. Just see, kui jätta pisut nätske seest. Ideaalsed komponendid, reeglina kogu aeg kodus olemas.

Ilse
postitatud 30.06.2017 07:49

Tore kook aga minu jaoks jäi natuke liiga magus.

Tiina
postitatud 21.06.2023 22:24

Tõesti hea kook, pehme, natuke nätske, aga heas mõttes :) Küll panin kakao asemel jaanikaunapulbrit.