4 muna
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
500 g hapukoort
50 g sulatatud võid
8 sl nisujahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
3 sl kakaopulbrit triibutamiseks
Serveerimiseks:marju - nt
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta munad suhkrutega heledaks. Lisa hapukoor ja jahtunud sulavõi. Sega jahu soola, sooda ja küpsetuspulbriga, sõelu taina hulka.
Jaota tainas pooleks ning sega poole taina hulka 3 sl kakaopulbrit.
Määri küpsetusvorm võiga ning puista üle jahuga, liigne jahu kopsi vormi seest välja. Tõsta nüüd kulbitäis heledat tainast vormi põhja, siis tumedat, siis heledat jne, kuni tainas on otsas.
Küpseta 35-50 minutit. Lase koogil vormis jahtuda, siis kummuta koogitaldrikule, kaunista marjadega ja serveeri.
Retsept ilmus Selveri Suvelehes 2017. aastal. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kolm päeva jutti tehtud. Meeldib väga. Just see, kui jätta pisut nätske seest. Ideaalsed komponendid, reeglina kogu aeg kodus olemas.
Tore kook aga minu jaoks jäi natuke liiga magus.
Tõesti hea kook, pehme, natuke nätske, aga heas mõttes :) Küll panin kakao asemel jaanikaunapulbrit.
Annely Peebo triibuline hapukoore-kakaokook
Seda kooki küpsetab Annely Peebo väidetavalt iga nädal.