Maasika-rabarbrikook krõbeda mandli-purukattega

Plaadikook, kus kohtuvad kevadine rabarber ja suvine maasikas ning mida ilmsestab krõbe mandli-purukate.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

500 g ostetud liivatainast VÕI

150 g toasooja võid

100 g suhkrut

1 muna

250 g nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

0,25 soola

Täidis:

400 g puhastatud tükeldatud rabarbrit

400 g puhastatud poolitatud maasikaid

3 sl suhkrut

Purukate:

300 g nisujahu või speltapüüli

200 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

200 g külma võid

100 g mandlilaaste või hakitud mandleid

Valmistamine

Kui valmistad liivataina ise, siis leiad juhised siit. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud või korralikult võiga määritud 30x40 cm ahjuplaadi peale ja pane külmkappi tahenema pooleks tunniks. 

Puhasta rabarbrid ja maasikad, lõika väiksemateks tükkideks. Pane kaussi, sega õrnalt juurde suhkur ja lase 10-15 minutit tõmmata. 

Purukatte jaoks sega kuivained (v.a. mandlid) omavahel, siis haki juurde külm või või sega köögikombainis puruseguks. Sega juurde mandlid. 

Võta ahjuplaat ja liivatainas külmkapist välja, laota peale maasika-rabarbrisegu ja kõige peale puista ühtlase kihina purusegu. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni põhi on küps ja purukate kenasti kuldne. Kui Su ahi küpsetab ebaühtlaselt, siis pööra koogivormi ahjust küpsetamise ajal korra ringi. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui eelistad kuivema põhjaga kooki, võid liivatainapõhja esmalt u 10 minutit küpsetada ja alles siis marjad ja purukatte peale panna. Fotol olev kook läks ahju korraga ja põhi küpses kenasti läbi, aga ahjud on erinevad.
  • Kui maaasikatel-rabarbril seistes väga palju mahla eraldub, siis seda ära koogile lisa, kasuta nt morsitegemisel. 

Idee Eeke blogist, mugandatud.  

LISA KOMMENTAAR

Tatjana Bogdanova
postitatud 21.06.2017 17:05

Tegin... ja väga maitsev tuli :)

Mari-Liis Mägi
postitatud 21.06.2017 17:07

Tegin ka ja super hea tuli!

Eero-Erkki Jõumees
postitatud 21.06.2017 17:07

Väga maitsev, soovitan. :)

Maiken
postitatud 21.06.2017 17:34

Olen taolistel kookidel liivataignast põhja enne kergelt küpsetanud, sest täidis on suhteliselt mahlane.

Pille
posted on 21.06.2017 17:40

Maiken, ma lisasin retsepti sisse selle soovituse, aga eks see oleneb ahjust ja marjadest. Fotol olev kook läks kenasti korraga ahju ja oli täiesti ideaalne sõrmede vahel söömiseks ehk siis põhi ei jäänud liiga pehme vms!

Liina Lind
postitatud 21.06.2017 17:34

Minul tuli selline :)

Tiiu Paas
postitatud 21.06.2017 17:38

Väga maitsev, tänan retsepti eest!

Triin Pähklemäe
postitatud 21.06.2017 17:57

Meile ka väga maitses

Vicky Vicky
postitatud 21.06.2017 17:58

Väga hea tuli!

Ave Olen
postitatud 21.06.2017 19:33

Ma olen kahel korral teinud ja iga korraga meeldib aina rohkem :)

P
postitatud 29.06.2019 13:36

Milliste jahudega asendada nisujahu? Kas näiteks mandlijahu oleks samahea ning kas kogused muutuksid?

Pille
posted on 30.06.2019 11:39

P, mandlijahu käituks HOOPIS teisiti, kogus peaks olema täitsa teine ja me pole teistinud. Pigem kasuta kaerajahu või riisijahu või nende segu (vajadusel siis gluteenivaba märgistusega kaerajahu).

Maria Mälk
postitatud 01.07.2019 22:48

Megahea kook on see, maasika-rabarberi kooslus!

Piret Loorand
postitatud 25.06.2020 14:00

Sai maikuus järele proovitud. Väga hea!