1,2 dl külmpressitud oliiviõli
3 sl palsamiäädikat
soola ja musta pipart
4 sibulat
1 sl hakitud värsket murulauku
Vali sibulad, mis on umbes 7,5 cm läbimõõduga ja kaaluvad 200-250 grammi - siis sobivad retseptis toodud küpsetusajad ideaalselt.
Vispelda kausis 6 sl õli, äädikas, sool (u 1 tl) ja must pipar (u 0,25 tl).
Lõika sibula varrepoolne ots ära ning lõika sibulad seejärel pikuti pooleks. (Juurepoolset otsa võid veidi trimmida, aga ära täitsa ära lõika; sibulakoor jäta alles). Pintselda sibulate lõikepinnad ülejäänud õliga, maitsesta kergelt soolaga.
Aseta sibulad grill(pann)ile, lõikepind allpool, ning küpseta 10-15 minutit, kuni sibulad on kenasti ühtlaselt mustjaspruuniks küpsenud. Pööra sibulad ringi ning küpseta ka teiselt poolt 5 minutit.
Tõsta sibulad ühekordsele grillpannile, lõikepind ülal, ja kata kergelt fooliumiga. Pane koos ühekordse grillpanniga uuesti grillile ning küpseta 10-15 minutit, kuni sibulad on kenasti läbi küpsenud (kontrolli, et nuga kergesti läbi läheks).
Lase veidi jahtuda, siis eemalda söestunud kest. Laota sibulad vaagnale, lõikepind ülal.
Vispleda balsamico-vinegrett kergelt läbi ning nirista sibulatele. Puista peale hakitud murulauk, maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Allikas: Cook's Illustrated
Grillitud sibulad balsamico-vinegretiga
Neid sibulaid võib serveerida kuumalt, soojalt ja jahedalt.