Grillitud sibulad balsamico-vinegretiga

Neid sibulaid võib serveerida kuumalt, soojalt ja jahedalt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,2 dl külmpressitud oliiviõli

3 sl palsamiäädikat

soola ja musta pipart

4 sibulat

1 sl hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Vali sibulad, mis on umbes 7,5 cm läbimõõduga ja kaaluvad 200-250 grammi - siis sobivad retseptis toodud küpsetusajad ideaalselt. 

Vispelda kausis 6 sl õli, äädikas, sool (u 1 tl) ja must pipar (u 0,25 tl). 

Lõika sibula varrepoolne ots ära ning lõika sibulad seejärel pikuti pooleks. (Juurepoolset otsa võid veidi trimmida, aga ära täitsa ära lõika; sibulakoor jäta alles). Pintselda sibulate lõikepinnad ülejäänud õliga, maitsesta kergelt soolaga. 

Aseta sibulad grill(pann)ile, lõikepind allpool, ning küpseta 10-15 minutit, kuni sibulad on kenasti ühtlaselt mustjaspruuniks küpsenud. Pööra sibulad ringi ning küpseta ka teiselt poolt 5 minutit.

Tõsta sibulad ühekordsele grillpannile, lõikepind ülal, ja kata kergelt fooliumiga. Pane koos ühekordse grillpanniga uuesti grillile ning küpseta 10-15 minutit, kuni sibulad on kenasti läbi küpsenud (kontrolli, et nuga kergesti läbi läheks).

Lase veidi jahtuda, siis eemalda söestunud kest. Laota sibulad vaagnale, lõikepind ülal. 

Vispleda balsamico-vinegrett kergelt läbi ning nirista sibulatele. Puista peale hakitud murulauk, maitsesta soola-pipraga ja serveeri.

Allikas: Cook's Illustrated

LISA KOMMENTAAR