Hirsi-lillkapsapuder

Põnev alternatiiv tavapärasele kartulipudrule.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

20 g võid

1 hakitud suur sibul

2 purustatud küüslauguküünt

100 g hirssi

7 dl vett

350 g lillkapsast

1,5 sl oliiviõli

2 sl hakitud värsket murulauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata või praepannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae aeg-ajalt segades umbes 8 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte pruunistunud. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Tõsta pann tulelt. 

Samal ajal pane hoolikalt pestud ja nõrutatud hirss ning vesi keskmise suurusega potti ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning lase umbes 20 minutit podiseda, kuni hirss on peaaegu pehme. 

Lisa lillkapsaõisikud. Kata pann taas kaanega ning kuumuta tasasel tulel 20 minutit, kuni hirss ja lillkapsas on pehmed.

Lisa praetud sibula ja õli segu, maitsesta soola-pipraga. Püreesta köögikombainis või kasuta saumikserit, siis lase 10 minutit tõmmata, kuni puder pakseneb. 

Nirista peale veel veidi õli, puista peale hakitud murulauku ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Sega juurde veidi basiilikupestot.
  • Murenda peale veidi sinihallitusjuustu ja röstitud kreeka pähkleid.
  • Puista peale dukkah-segu vahetult enne serveerimist. 

Allikas: Taste.com.au. mugandatud. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.05.2017 22:12

Mulle ja mehele meeldis, lapsed väga vaimustuses ei olnud. Hirss andis huvitava tekstuuri pudrule. Teeksin uuesti - näiteks lambaliha kõrvale oleks täitsa tore.