20 g võid
1 hakitud suur sibul
2 purustatud küüslauguküünt
100 g hirssi
7 dl vett
350 g lillkapsast
1,5 sl oliiviõli
2 sl hakitud värsket murulauku
soola ja musta pipart
Sulata või praepannil keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae aeg-ajalt segades umbes 8 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte pruunistunud. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Tõsta pann tulelt.
Samal ajal pane hoolikalt pestud ja nõrutatud hirss ning vesi keskmise suurusega potti ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning lase umbes 20 minutit podiseda, kuni hirss on peaaegu pehme.
Lisa lillkapsaõisikud. Kata pann taas kaanega ning kuumuta tasasel tulel 20 minutit, kuni hirss ja lillkapsas on pehmed.
Lisa praetud sibula ja õli segu, maitsesta soola-pipraga. Püreesta köögikombainis või kasuta saumikserit, siis lase 10 minutit tõmmata, kuni puder pakseneb.
Nirista peale veel veidi õli, puista peale hakitud murulauku ja serveeri.
Allikas: Taste.com.au. mugandatud. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Mulle ja mehele meeldis, lapsed väga vaimustuses ei olnud. Hirss andis huvitava tekstuuri pudrule. Teeksin uuesti - näiteks lambaliha kõrvale oleks täitsa tore.
Hirsi-lillkapsapuder
Põnev alternatiiv tavapärasele kartulipudrule.