Hirss juustu ja murulauguga

Mõnus viis hirsi serveerimiseks. Lisandiks sobib hästi nt pošeeritud muna. Kui serveerid seda lisandina, jagub rooga kuuele.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl hirssi

7,5 dl vett

5 dl piima

1 sl oliiviõli

115 g Asiago Fresco või Fontina juustu

2 sl murendatud (Fourme D'Ambert) sinihallitusjuustu

soola ja musta pipart

2 sl hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Loputa hirss hoolega, nõruta. Pane suurde paksupõhjalisse potti ning tõsta pott tulele. Kuumuta keskmisel kuumusel sageli segades 5-7 minutit, kuni hirss on aromaatne ja kergelt kuldne. 

Lisa potti vesi, piim, oliiviõli ja 1 tl soola. Kuumuta mõõdukalt tugeval tulel keemiseni. Sega läbi, siis alanda kuumust ning lase roal kaane all tasakesi podiseda umbes 20 minutit. Sega 1-2 korda. 

Kui puder pakseneb, siis hauta veel 10-15 minutit, aga nüüd juba sagedamini segades ja vajadusel vett lisades. Valmis puder peaks olema kreemjas ja pehme. 

Sega juurde juustud ning lase sulada. Maitsesta soovi korral soola ja rohke pipraga. Sega juurde murulauk ja serveeri. Kui serveerid põhiroana, siis paku lisandiks näiteks pošeeritud muna.

Allikas: Food52.com. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse, kes kasutas kohalikke juustusid. 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 22.05.2017 21:21

Tõeline gurmee, mulle väga maitseb!

QSTI
postitatud 24.05.2017 09:31

Oi, seda pean küll proovima!

Annely Musy
postitatud 27.05.2017 10:04

Päris hea idee mõnel hommikul teha, tundub hea!!!

Kariina Tšursin-Sootla
postitatud 18.07.2017 17:27

Superhea (ja väga rammus) tuli :P Munaga ei viitsinud möllama hakata, ja see olekski ehk liiast olnud. Aga ma pean tunnistama, et juustu läks sisse vist ka pisut rohkem kui retsept ette nägi ;)