2,5 dl hirssi
7,5 dl vett
5 dl piima
1 sl oliiviõli
115 g Asiago Fresco juustu või Fontina juustu
2 sl murendatud (Fourme D'Ambert) sinihallitusjuustu
soola ja musta pipart
2 sl hakitud värsket murulauku
Loputa hirss hoolega, nõruta. Pane suurde paksupõhjalisse potti ning tõsta pott tulele. Kuumuta keskmisel kuumusel sageli segades 5-7 minutit, kuni hirss on aromaatne ja kergelt kuldne.
Lisa potti vesi, piim, oliiviõli ja 1 tl soola. Kuumuta mõõdukalt tugeval tulel keemiseni. Sega läbi, siis alanda kuumust ning lase roal kaane all tasakesi podiseda umbes 20 minutit. Sega 1-2 korda.
Kui puder pakseneb, siis hauta veel 10-15 minutit, aga nüüd juba sagedamini segades ja vajadusel vett lisades. Valmis puder peaks olema kreemjas ja pehme.
Sega juurde juustud ning lase sulada. Maitsesta soovi korral soola ja rohke pipraga. Sega juurde murulauk ja serveeri. Kui serveerid põhiroana, siis paku lisandiks näiteks pošeeritud muna.
Allikas: Food52.com. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas kohalikke juustusid.
Tõeline gurmee, mulle väga maitseb!
Oi, seda pean küll proovima!
Päris hea idee mõnel hommikul teha, tundub hea!!!
Superhea (ja väga rammus) tuli :P Munaga ei viitsinud möllama hakata, ja see olekski ehk liiast olnud. Aga ma pean tunnistama, et juustu läks sisse vist ka pisut rohkem kui retsept ette nägi ;)
Mulle hullult maitses!
See oli maitsev eine, aitäh retsepti eest!
Oskate öelda, kuskohast Asiago juustu praegusel ajal osta saaks? Pole kuskilt leidnud veel :(
Hirss juustu ja murulauguga
Mõnus viis hirsi serveerimiseks. Lisandiks sobib hästi nt pošeeritud muna. Kui serveerid seda lisandina, jagub rooga kuuele.