Musta riisi salat pistaatsiaga

Must riis on Hiinas tuntud kui "keelatud riis", sest vanasti oli see luksuskaup lubatud vaid Hiina keisrile. Must riis on kergelt vintske tekstuuriga ja magusapoolne. (NB! Must riis EI OLE sama, mis metsik riis!)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl musta riisi

1 (navel) apelsin

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl šampanja või valge veini äädikat

1,25 dl kergelt hakitud soolaga röstitud pistaatsiapähkleid

1 hakitud talisibul või roheline sibul

1 sl hakitud Fresno tšillit

2 sl hakitud kuivatatud hapukaid kirsse

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. 

Lõika apelsinilt "otsad" ära. Siis fileeri apelsin - juhised leiad siit. Lõika apelsinisegmendid kolmeks-neljaks tükiks, membraanidest pigista mahl kaussi. 

Vispelda apelsinimahla hulka õli, äädikas, sol-pipar. Lisa keedetud riis, pistaatsiapähklid, hakitud roheline sibul ja tšilli, hakitud kuivatatud kirsid. Lisa apelsinitükid ja sega kõik läbi.

Lase toatemperatuuril 20-30 minutit maitsestuda. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, serveerimisel puista peale veel rohelist sibulat. 

Loe veel:

Allikas: fine cooking

LISA KOMMENTAAR