2,5 dl musta riisi
1 (navel) apelsin
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl šampanja või valge veini äädikat
1,25 dl kergelt hakitud soolaga röstitud pistaatsiapähkleid
1 hakitud talisibul või roheline sibul
1 sl hakitud Fresno tšillit
2 sl hakitud kuivatatud hapukaid kirsse
soola ja musta pipart
Keeda riis vastavalt pakendi juhistele.
Lõika apelsinilt "otsad" ära. Siis fileeri apelsin - juhised leiad siit. Lõika apelsinisegmendid kolmeks-neljaks tükiks, membraanidest pigista mahl kaussi.
Vispelda apelsinimahla hulka õli, äädikas, sol-pipar. Lisa keedetud riis, pistaatsiapähklid, hakitud roheline sibul ja tšilli, hakitud kuivatatud kirsid. Lisa apelsinitükid ja sega kõik läbi.
Lase toatemperatuuril 20-30 minutit maitsestuda. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, serveerimisel puista peale veel rohelist sibulat.
Allikas: fine cooking
Musta riisi salat pistaatsiaga
Must riis on Hiinas tuntud kui "keelatud riis", sest vanasti oli see luksuskaup lubatud vaid Hiina keisrile. Must riis on kergelt vintske tekstuuriga ja magusapoolne. (NB! Must riis EI OLE sama, mis metsik riis!)