Juustu-hirsipuder

Serveeri polenta-laadset hirsiputru röstitud köögiviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g hirssi (u 2,5 dl)

1,25-1,5 l köögiviljapuljongit

3 sl võid

100 g riivitud Cheddari juustu

meresoola soovi korral

sulavõid või oliiviõli soovi korral

Valmistamine

Loputa hirss hoolega, kurna ja nõruta. 

Pane suurde paksupõhjalisse potti ning kuumuta parajalt tugeval kuumusel pidevalt segades 7-8 minutit, kuni hirss on aromaatne ja kena kuldse värvi omandanud. 

Lisa potti 1,2 liitrit köögiviljapuljongit ning või, siis kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase 20 minutit tasasel tulel podiseda. Siis sega ja jätka hautamist, iga 7-8 minuti järel segades, et hirss poti põhja kinni ei hakkaks. 

Kokku peaks hirssi hautama u 35 minutit - selle ajaga peaks potis olema paks ja kreemjas hirsipuder. Kui puder liiga paks tundub, lisa veel u 2 dl puljongit. 

Sega juurde riivitud juust, maitsesta vajadusel soolaga. 

Serveeri madalates kaussides, peale tõsta röstitud köögiviljad. Soovi korral nirista peale veel oliiviõli või sulavõid. 

Allikas: fine cooking, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 27.11.2020 19:51

Mõõõnus!!!