200 g hirssi (u 2,5 dl)
1,25-1,5 l köögiviljapuljongit
3 sl võid
100 g riivitud Cheddari juustu
meresoola soovi korral
sulavõid või oliiviõli soovi korral
Loputa hirss hoolega, kurna ja nõruta.
Pane suurde paksupõhjalisse potti ning kuumuta parajalt tugeval kuumusel pidevalt segades 7-8 minutit, kuni hirss on aromaatne ja kena kuldse värvi omandanud.
Lisa potti 1,2 liitrit köögiviljapuljongit ning või, siis kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase 20 minutit tasasel tulel podiseda. Siis sega ja jätka hautamist, iga 7-8 minuti järel segades, et hirss poti põhja kinni ei hakkaks.
Kokku peaks hirssi hautama u 35 minutit - selle ajaga peaks potis olema paks ja kreemjas hirsipuder. Kui puder liiga paks tundub, lisa veel u 2 dl puljongit.
Sega juurde riivitud juust, maitsesta vajadusel soolaga.
Serveeri madalates kaussides, peale tõsta röstitud köögiviljad. Soovi korral nirista peale veel oliiviõli või sulavõid.
Allikas: fine cooking, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Juustu-hirsipuder
Serveeri polenta-laadset hirsiputru röstitud köögiviljadega.