25 g värsket pärmi
2 sl suhkrut
2.5 dl käesooja piima
7-8 dl nisujahu
0.5 tl soola
2 sl pehmet võid
Täidis:50 g sulatatud võid
3 sl suhkrut
3 sl mooniseemneid
Vedelda pärm suhkruga, sega juurde käesoe piim. Kalla hulka jahu, sool ja pehme või. Sõtku, kuni saad ühtlase ja sitke taina, mis kausi külgedelt lahti lööma hakkab.
Vormi tainas palliks, puista peale veidi jahu, kata köögirätikuga ning lase soojas tuulevaikses kohas kahekordseks kerkida.
Rulli tainas kergelt jahusel laual ristkülikuks. Määri sulavõiga, puista peale suhkur ja mooniseemned. Keera pikemast servast rulli.
Lõika terava noaga 2 cm ketasteks, tõsta küpsetusapaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima (jäta piisavalt kerkimisruumi saiakeste vahele).
Kata pealt köögirätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10-14 minutit, kuni saiakesed on pealt kaunid kuldsed.
Pildid tegid BirgitP.
Küll on ikka hääd ja suhkrused...
Mul ka
Vga hea pärmitaigna retsept mistahes väikeste pirukate tegemiseks. Mina tegin pool moonirullideks ja poolele raputasin või peale kõrvitsa seemneid ja kaerakliisid. Tulid väga head kukli moodi rullid, mida saab sooja toidu kõrvale näksida. Tainas võiks jääda pigem pisut vedel kui liiga nätske - siis kerkib paremini ja tuleb mahlasem
Täitsa head pirukad said.
Nam nam
Kuidas asendada värske pärm kuivpärmiga?
Kristiina, võta 1 pakike kuivpärmi, sega see jahu hulka.
11 g kuivpärmi on 30 g presspärmi. Soojendasin piima ja segasin kuivpärmi pulbri piima sisse, lisasin suhkru, jätsin segu aktiveeruma.
Väga hea retsept! Teen juba mitmendat korda ning tegin ka glasuuri peale :) Suhkrut panin natuke rohkem ja jahu 7dl
Moonirullid
Klassikalised pärmitainasaiakesed.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.