Moonirullid

Klassikalised pärmitainasaiakesed.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
2 ahjuplaaditäit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

25 g värsket pärmi

2 sl suhkrut

2.5 dl käesooja piima

7-8 dl nisujahu

0.5 tl soola

2 sl pehmet võid

Täidis:

50 g sulatatud võid

3 sl suhkrut

3 sl mooniseemneid

Valmistamine

Vedelda pärm suhkruga, sega juurde käesoe piim. Kalla hulka jahu, sool ja pehme või. Sõtku, kuni saad ühtlase ja sitke taina, mis kausi külgedelt lahti lööma hakkab.

Vormi tainas palliks, puista peale veidi jahu, kata köögirätikuga ning lase soojas tuulevaikses kohas kahekordseks kerkida.

Rulli tainas kergelt jahusel laual ristkülikuks. Määri sulavõiga, puista peale suhkur ja mooniseemned. Keera pikemast servast rulli.

Lõika terava noaga 2 cm ketasteks, tõsta küpsetusapaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima (jäta piisavalt kerkimisruumi saiakeste vahele).

Kata pealt köögirätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 10-14 minutit, kuni saiakesed on pealt kaunid kuldsed.

Pildid tegid BirgitP.

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 12.03.2010 10:23

Küll on ikka hääd ja suhkrused...

Anastasia
postitatud 24.10.2023 11:12

Mul ka

Merit
postitatud 01.01.2011 18:57

Vga hea pärmitaigna retsept mistahes väikeste pirukate tegemiseks. Mina tegin pool moonirullideks ja poolele raputasin või peale kõrvitsa seemneid ja kaerakliisid. Tulid väga head kukli moodi rullid, mida saab sooja toidu kõrvale näksida. Tainas võiks jääda pigem pisut vedel kui liiga nätske - siis kerkib paremini ja tuleb mahlasem

Hexy
postitatud 18.03.2015 18:37

Täitsa head pirukad said.

Kobras
postitatud 20.11.2016 11:18

Nam nam

Kristiina
postitatud 17.08.2020 15:57

Kuidas asendada värske pärm kuivpärmiga?

Pille
postitatud 17.08.2020 16:56

Kristiina, võta 1 pakike kuivpärmi, sega see jahu hulka.

Ave
postitatud 07.03.2021 19:23

11 g kuivpärmi on 30 g presspärmi. Soojendasin piima ja segasin kuivpärmi pulbri piima sisse, lisasin suhkru, jätsin segu aktiveeruma.

El
postitatud 08.02.2022 11:36

Väga hea retsept! Teen juba mitmendat korda ning tegin ka glasuuri peale :) Suhkrut panin natuke rohkem ja jahu 7dl