Kanasalat Veronique

Lihtne salat linnuliha, varsselleri ja roheliste viinamarjadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt kanafileed (soovitatavalt naha ja luudega)

oliiviõli

soola ja musta pipart

1,2 dl head majoneesi

1,5 sl hakitud värsket estragoni

2 peenelt hakitud sellerivart

2,5 dl rohelisi viinamarju

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Aseta kanafileed ahjupannile, nahk ülal, ja pintselda oliiviõliga. Maitsesta soola-pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kana on läbinisti küps. Lase jahtuda.

Kui kana on jahtunud, siis eemalda liha luudelt, nahk ja kondid viska minema. Lõika kanafileed 2 cm kuubikuteks. 

Pane kanatükid kaussi, lisa majonees, estragonilehed, viilutatud sellerivarred, poolitatud viinamarjad. Maitsesta soola-pipraga ja sega läbi.

Nipid ja soovitused:

  • Värvi mõttes võid kasutada ka punaseid viinamarju, kuigi Ina soovitab rohelisi. Vali kindlasti seemneteta viinamarjad. 
  • Majoneesi võid asendada majoneesi ja hapukoore seguga. 
  • Lisa salatisse paar hakitud rohelist sibulat.

Loe veel:

Allikas: Ina Garten (Barefoot Contessa at Home, 2006)

LISA KOMMENTAAR