8 luu ja nahaga kanakintsu
4 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)
2 tl seesamiõli
2 sl mett
1,5 tl Hiina viievürtsisegu
pöidlasuurune jupp ingverit
2 riivitud küüslauguküünt
punt talisibulat või rohelist sibulat
50 g röstitud india pähkleid
Serveerimiseks:keedetud pruuni riisi
Kuumuta ahi 200 C.
Aseta kanakintsud suurele ahjupannile ja tee igale kintsule 2-3 sisselõiget noaga.
Sega hoisin-kaste, seesamiõli, mesi, viievürtsisegu, ingver, küüslauk ning veidi soola-pipart. Kalla kanale ning sega läbi.
(Võimaluse korral võid lasta 2 tundi või üle öö maitsestuda.)
Küpseta, nahapool ülal, umbes 35 minutit, kanatükke pannileeme kord kastes.
Puista peale pähklid ning tükeldatud roheline sibul. Pane veel 5 minutiks ahju, siis serveeri pruuni riisiga.
Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
See oli üks väga maitsev ja väga mõnus kanaroog, meeldis ka lastele. Kuna lastel on kana poolkoibi lihtsam süüa, siis võib-olla kasutaksin järgmisel korral neid.
Kleepjas hiinapärane kanaroog
Odav ja lihtne roog kogu perele.