Kleepjas hiinapärane kanaroog

Odav ja lihtne roog kogu perele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Lisategevused

Koostisosad

8 luu ja nahaga kanakintsu

4 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

2 tl seesamiõli

2 sl mett

1,5 tl Hiina viievürtsisegu

pöidlasuurune jupp ingverit

2 riivitud küüslauguküünt

punt talisibulat või rohelist sibulat

50 g röstitud india pähkleid

Serveerimiseks:

keedetud pruuni riisi

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Aseta kanakintsud suurele ahjupannile ja tee igale kintsule 2-3 sisselõiget noaga.

Sega hoisin-kaste, seesamiõli, mesi, viievürtsisegu, ingver, küüslauk ning veidi soola-pipart. Kalla kanale ning sega läbi.

(Võimaluse korral võid lasta 2 tundi või üle öö maitsestuda.)

Küpseta, nahapool ülal, umbes 35 minutit, kanatükke pannileeme kord kastes.

Puista peale pähklid ning tükeldatud roheline sibul. Pane veel 5 minutiks ahju, siis serveeri pruuni riisiga.

Nipid ja soovitused:

  • Rohelise sibula asemel - või sellele lisaks - võid panna pannile ka tükeldatud rohelist paprikat.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet.
  • Kena vaagna tegi Tartu kunstnik Tõnis Kriisa.

Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.08.2017 18:34

See oli üks väga maitsev ja väga mõnus kanaroog, meeldis ka lastele. Kuna lastel on kana poolkoibi lihtsam süüa, siis võib-olla kasutaksin järgmisel korral neid.