Praetud paneeritud mürklid

Üks võimalikke viisi mürklite ehk hõrkude kevadseente serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g värskeid mürkleid

5 dl nisujahu

1 sl soola

2 tl jahvatatud musta pipart

1 tl küüslaugupulbrit

1 tl sibulapulbrit

2 muna

1,25 dl piima

praadimiseks searasva või õli või võid

Valmistamine

Lõika suured mürklid pikuti pooleks, väiksemad jäta terveks. Pane seened külma veega täidetud kaussi ja liiguta neid seal veidi, et puru ja mustus vette jääks. Võta seened veest välja, raputa kuivaks ja patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Pane jahu ja maitseained puhtasse kaussi, sega läbi. Vispelda piim ja munad teises kausis. 

Kuumuta praepannil ca 1,2 cm õli, võid või rasva (vahemikus 163-176 C). 

Kasta seened esmalt maitsestatud jahusse (liigne jahusegu raputa maha), siis munasegusse (liigne munasegu raputa maha) ja siis kasta uuesti jahusegusse (liigne jahusegu raputa taas maha).

Pane paneeritud seened kuuma õli sisse - korraga vaid nii palju seeni, et neid oleks õlis vaid üht kiht ja et seened üksteise vastu ei läheks. Praadimiseks kulub 3-4 minutit ühelt ja 3-4 teiselt poolt. Reguleeri õli kuumust, et seened ära ei kõrbeks!

Kui seened on praetud, siis tõsta seened kurnlusika abil köögipaberile tahenema. Kui seeni on palju, siis hoia praetud seeni ahjus pannil soojal. 

Serveeri sidrunisektorite ja rohke õllega :)

Allikas: Honest-Food.net

LISA KOMMENTAAR