Veisepõsk ja Pedro Ximenes

Austraalia tuntud Hispaania restorani MoVida retsept. MoVidas serveeriti seda aeglaselt hautatud veisepõserooga lillkapsapüreega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
4 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,2 dl oliiviõli

1,5-2 kg veisepõski

4 porgandit

1 terve küüslaugumugul

2 sibulat

5 dl Pedro Ximenez šerrit

5 dl punast veini

5 dl vett või veiselihapuljongit

3 loorberilehte

3 sl tüümianilehti

soola

Valmistamine

Eeltööd: eemalda veisepõskedelt kelmed. Tükelda porgandid. Koori küüslauguküüned. Koori sibul ja lõika viiludeks.

Kuumuta pool õlist paksupõhjalises potis. Lisa jaokaupa veisepõsed ning pruunista need ümberringi. Tõsta kõrvale.

Lisa potti ülejäänud õli. Lisa porgand, küüslauk ja sibul ning prae keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. 

Lisa loorberilehed, tüümian, korralik näputäis soola, vein, šerri ja puljong. Pane veisepõsed uuesti potti.  Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega.

Tõsta 160-kraadisesse ahju 3,5-4 tunniks, kuni liha on mõnusalt pehme - või hauta 3,5-4 tundi tasasel tulel pliidi peal.

Serveeri nt lillkapsapüreega

Retsept on raamatust "MoVida Rustica" veidi mugandatud. Roa pildi tegi Nami-Nami kasutaja Vike, veisepõsepildi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 07.04.2020 08:47

Minu ainuke muutus retseptis oli see, et lasin põskedel madalamal (ca 120 kraadi) kuumusel ja pikemalt olla (ehk siis istusid põsed üleöö ahjus ning lõpus said ka veidi 160 kraadi. Kindlasti kahjuks see põskedele ei tulnud, sest said ülimaitsvad!