Hautatud veisepõsk sinepivõiga

Roog nõuab küll planeerimist ja liha marineerimist, aga valmistamine on tegelikult imelihtne.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
4,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 veisepõske (kokku u 1 kg)

5 dl tumedat ale-tüüpi õlu

2 sl õli

2 porgandit

1 suur sibul

2 sellerivart

1 terve küüslauk

paar tüümianioksa

paar rosmariinioksa

1 l kanapuljongit

Sinepivõi:

80 g toasooja pehmet võid

1 tl inglise sinepit

2 šalottsibulat

0,5 tl soola

Serveerimiseks:

keedetud lihvitud odrakruupe

aurutatud rohelisi lehtköögivilju

Valmistamine

2,5 päeva enne serveerimist:

Puhasta veisepõsed kelmetest ja liigsest rasvast. Pane kaussi, kalla peale õlu. Kata kinni ja pane 24 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Kuni 2 päeva enne serveerimist:

Valmista sinepivõi. Sega toasoe või, sinep, peenelt hakitud šalottsibul ja sool omavahel. Tõsta küpsetuspaberile või toidukiletükile, vormi "vorstikujuliseks" ning keera kinni. Pane külmkappi tahenema. 

Serveerimisele eelneval päeval:

Kuumuta ahi 140 C. Lõika porgand, sellerivarred ja sibul tükkideks, koori küüslauguküüned. 

Võta veisepõsed õlle seest välja (õlu hoia alles!) ja patsuta köögipaberiga kuivemaks. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta õli suures ahjukindlas potis või paksupõhjalisel pannil. Prae veisepõsed ümberringi kuldseks, siis tõsta kõrvale. 

Lisa köögiviljad ja küüslauguküüned ning prae aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni köögiviljad on veidi värvi saanud.

Pane veisepõsed uuesti potti, lisa õlu, puljong ja ürdid. Kuumuta keemiseni, vajadusel koori pinnale tekkiv vaht. Kata pott kaanega või fooliumiga ning pane umbes 4 tunniks ahju. Roog  on valmis, kui liha on täiesti pehme.

Tõsta pott ahjust välja ja lase roal täielikult jahtuda - see annab lihale veelgi täidlasema maitse. Kata kinni ja pane järgmise päevani jahedasse või külmkappi.

Serveerimise päeval:

Võta roog külmkapist välja. Tõsta pott tulele ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni liha on läbi kuumenenud.

Siis tõsta veisepõsed kurnlusikaga leeme seest välja. Kurna leem läbi peene sõela sobiva suurusega potti ning keeda tugeval kuumusel kokku. Selleks, et saada mõnusa konsistentsiga kaste, kulub umbes 15-20 minutit. Maitsesta, tõsta veisepõsed uuesti leeme sisse ja kuumuta läbi.

Võta veisepõsed välja, lõika viiludeks ja jaota soojendatud taldrikutele. Tõsta kaste peale, siis aseta peale sinepivõiviilakas. Kõrvale paku kruubiputru ja aurutatud "rohelist". 

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR