4 veisepõske (kokku u 1 kg)
5 dl tumedat ale-tüüpi õlu
2 sl õli
1 suur sibul
1 terve küüslauk
paar tüümianioksa
paar rosmariinioksa
1 l kanapuljongit
Sinepivõi:80 g toasooja pehmet võid
1 tl inglise sinepit
0,5 tl soola
Serveerimiseks:keedetud lihvitud odrakruupe
aurutatud rohelisi lehtköögivilju
Puhasta veisepõsed kelmetest ja liigsest rasvast. Pane kaussi, kalla peale õlu. Kata kinni ja pane 24 tunniks külmkappi maitsestuma.
Valmista sinepivõi. Sega toasoe või, sinep, peenelt hakitud šalottsibul ja sool omavahel. Tõsta küpsetuspaberile või toidukiletükile, vormi "vorstikujuliseks" ning keera kinni. Pane külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 140 C. Lõika porgand, sellerivarred ja sibul tükkideks, koori küüslauguküüned.
Võta veisepõsed õlle seest välja (õlu hoia alles!) ja patsuta köögipaberiga kuivemaks. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta õli suures ahjukindlas potis või paksupõhjalisel pannil. Prae veisepõsed ümberringi kuldseks, siis tõsta kõrvale.
Lisa köögiviljad ja küüslauguküüned ning prae aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni köögiviljad on veidi värvi saanud.
Pane veisepõsed uuesti potti, lisa õlu, puljong ja ürdid. Kuumuta keemiseni, vajadusel koori pinnale tekkiv vaht. Kata pott kaanega või fooliumiga ning pane umbes 4 tunniks ahju. Roog on valmis, kui liha on täiesti pehme.
Tõsta pott ahjust välja ja lase roal täielikult jahtuda - see annab lihale veelgi täidlasema maitse. Kata kinni ja pane järgmise päevani jahedasse või külmkappi.
Võta roog külmkapist välja. Tõsta pott tulele ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni liha on läbi kuumenenud.
Siis tõsta veisepõsed kurnlusikaga leeme seest välja. Kurna leem läbi peene sõela sobiva suurusega potti ning keeda tugeval kuumusel kokku. Selleks, et saada mõnusa konsistentsiga kaste, kulub umbes 15-20 minutit. Maitsesta, tõsta veisepõsed uuesti leeme sisse ja kuumuta läbi.
Võta veisepõsed välja, lõika viiludeks ja jaota soojendatud taldrikutele. Tõsta kaste peale, siis aseta peale sinepivõiviilakas. Kõrvale paku kruubiputru ja aurutatud "rohelist".
Allikas: BBC Good Food
Hautatud veisepõsk sinepivõiga
Roog nõuab küll planeerimist ja liha marineerimist, aga valmistamine on tegelikult imelihtne.