12 puhastatud seapõske
2 sl nisujahu
soola ja musta pipart
4 sl oliiviõli
2 suurt sibulat
2 porrut
tükike võid
1 sl vedelat mett
200 ml valget veini
200 ml kanapuljongit
1 sl teralist sinepit
Maitsesta jahu soola-pipraga, siis kasta seapõsed jahusse.
Kuumuta pool õlist suures paksupõhjalises potis. Lisa seapõsed ning prae keskmisel kuumusel 2-3 minutit ühelt, siis sama kaua teiselt poolt, kuni seapõsed on pruunistunud. Tõsta kõrvale.
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pese porru, lõika õhukesteks viiludeks. Prae sibulat ja porrut ülejäänud või ja õli segus tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni pehmenenud.
Lisa hakitud ürdid ja mesi, siis kuumuta keskmisel tulel, kuni sibul ja porru on kuldpruunid ja karamelliseerunud.
Pane pruunistatud seapõsed uuesti potti, lisa vein ja puljong. Maitsesta soola-pipraga, kata kaanega. Hauta tasasel tulel 2,5 tundi, kuni seapõsed on pehmed.
Eemalda seapõsed potist ja hoia soojas.
Kuumuta potis olev leem keemiseni, lisa sinep ja rõõsk koor ning lase 5-10 minutit rõõmsalt podiseda, kuni potis on mõnusa konsistentsiga kreemjas-kuldne kaste.
Pane seapõsed uuesti potti, kuumuta läbi ja serveeri.
Allikas: Delicious Magazine
Hautatud seapõsed karamelliseeritud porruga
Aeglaselt hautatud seapõsed maitsevad eriti hästi kartulipudru või polentaga.