Skandinaavia falafelid

Põhjamaist hõngu lisavad nendele kikerhernepallikestele praetud kukeseened.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud kikerherneid

400 g värskeid kukeseeni

1 küüslauguküüs

100 g siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Frittimiseks:

õli

Kaste:

1 dl crème fraîche'i

0,5 dl magus-teravat sinepit

Serveerimiseks:

pita leiba või lavašši

rooma salatit või muud lehtsalatit

4 talisibulat või rohelist sibulat

marineeritud peeti

Valmistamine

Pane kikerherned eelmisel õhtul külma veega likku.

Puhasta kukeseened, prae 2 sl õlis. Maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale. 

Pane leotatud-nõrutatud kikerhened, kooritud küüslauguküüs, petersell ning pool kukeseentest köögikombaini. Maitsesta soolaga ning peenesta ühtlaseks. 

Vormi kahe supilusika abil pallikesteks. Friti kuumas õlis (180C) kuldpruuniks. 

Sega kausis crème fraîche ja sinep. 

Pane iga pitaleiva sisse või lavaši peale 5-6 falafelipallikest, lehtsalatit, roheline sibul, praetud kukeseeni, marineeritud peeti. Lisa veidi salatikastet, keera vajadusel rulli ning serveeri. 

Allikas: Tareq Taylor

LISA KOMMENTAAR