500 g kuivatatud kikerherneid
400 g värskeid kukeseeni
100 g siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Frittimiseks:õli
Kaste:1 dl crème fraîche'i
0,5 dl magus-teravat sinepit
Serveerimiseks:pita leiba või lavašši
rooma salatit või muud lehtsalatit
4 talisibulat või rohelist sibulat
Pane kikerherned eelmisel õhtul külma veega likku.
Puhasta kukeseened, prae 2 sl õlis. Maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale.
Pane leotatud-nõrutatud kikerhened, kooritud küüslauguküüs, petersell ning pool kukeseentest köögikombaini. Maitsesta soolaga ning peenesta ühtlaseks.
Vormi kahe supilusika abil pallikesteks. Friti kuumas õlis (180C) kuldpruuniks.
Sega kausis crème fraîche ja sinep.
Pane iga pitaleiva sisse või lavaši peale 5-6 falafelipallikest, lehtsalatit, roheline sibul, praetud kukeseeni, marineeritud peeti. Lisa veidi salatikastet, keera vajadusel rulli ning serveeri.
Allikas: Tareq Taylor
Skandinaavia falafelid
Põhjamaist hõngu lisavad nendele kikerhernepallikestele praetud kukeseened.