Kodused kohukesed

Kohukesi, neid Eesti laste lemmikuid, saab edukalt ka kodus teha!

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kohupiima

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5 dl suhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut

300 g šokolaadi

Valmistamine

Vahusta rõõsk koore suhkruga pehmeks vahuks, siis lisa vanillisuhkur ja vispelda veelkord läbi. Sega hulka kohupiim.

Vooderda sõel kahekordse marliga, tõsta kohupiimasegu sinna peale ja lase niiviisi kohupiimal üleöö nõrguda.

Järgmisel päeval sulata ja tempereeri šokolaad.

Võta minimuffinipann ja pintselda panni aukude põhjad ja küljed sulašokolaadiga. Pane vormi minutiks sügavkülma, et šokolaad taheneks.

Seejärel täida "šokolaadiaugud" kohupiimaseguga (kasuta nt kondiitripritsi, sest nii on mugav, aga eks saab ka lihtsalt lusika abiga edukalt hakkama).

Viimaseks kata kohukesed ka pealt sulašokolaadiga. Tõsta vorm külmkappi.

Kui kohukesed on piisavalt tahenenud, eemalda need vormist.

Pea meeles:

  • Kasutama peaks kindlasti kvaliteetset, paksemat sorti kohupiima. Nn torukohupiim siin ei sobi.
  • Martiina kasutas tumedat šokolaadi - tulemus sai väga hea, aga laste jaoks võib see veidi mõru jääda, seega sobib ka (tumedam) piimašokolaad. 
  • Katmiseks kasutatavat šokolaadi tuleb kindlasti tempereerida, siis tulevad kohukesed vormist välja ja ei sula toatemperatuuril nii kiiresti! Loe siit, kuidas šokolaadi tempereerida
  • Sügavkülmas tahenevad kohukesed kiiremini, seega saab kokkamisprotsessi kiirendada ja maiustamisega kiiremi alustada :)
  • Muffinivormi aukude šokolaadiseks tegemiseks oli hea kasutada silikoonpintslit, aga kui kohupiim juba vormides, siis pealt oli šokolaadiseks tegemiseks parem kasutada lusikat. 
  • Kui vorme šokolaadiseks teha, ei tasu koonerdada - liiga õhukese šokolaadiseina puhul võib kohukest vormist eemaldades šokolaad katki minna.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina (Tegemisi-toimetusi)

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 06.04.2017 10:33

Meie pere suured lemmikud! Üleöö nõrutamine annab väga hea ja kreemja tulemuse, seega kindlasti tasub seda ootamisvaeva näha.</br> Minimuffinipann oli kohukeste tegemiseks hea vorm, kuigi eks ka teistesse väikeste avaustega vormidesse võib kohukesi teha.

Mari
postitatud 29.07.2021 13:30

Kui kaua isetehtud kohukesed säilivad?