500 g kohupiima
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
300 g šokolaadi
Vahusta rõõsk koore suhkruga pehmeks vahuks, siis lisa vanillisuhkur ja vispelda veelkord läbi. Sega hulka kohupiim.
Vooderda sõel kahekordse marliga, tõsta kohupiimasegu sinna peale ja lase niiviisi kohupiimal üleöö nõrguda.
Järgmisel päeval sulata ja tempereeri šokolaad.
Võta minimuffinipann ja pintselda panni aukude põhjad ja küljed sulašokolaadiga. Pane vormi minutiks sügavkülma, et šokolaad taheneks.
Seejärel täida "šokolaadiaugud" kohupiimaseguga (kasuta nt kondiitripritsi, sest nii on mugav, aga eks saab ka lihtsalt lusika abiga edukalt hakkama).
Viimaseks kata kohukesed ka pealt sulašokolaadiga. Tõsta vorm külmkappi.
Kui kohukesed on piisavalt tahenenud, eemalda need vormist.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina (Tegemisi-toimetusi)
Meie pere suured lemmikud! Üleöö nõrutamine annab väga hea ja kreemja tulemuse, seega kindlasti tasub seda ootamisvaeva näha.</br> Minimuffinipann oli kohukeste tegemiseks hea vorm, kuigi eks ka teistesse väikeste avaustega vormidesse võib kohukesi teha.
Kui kaua isetehtud kohukesed säilivad?
Kodused kohukesed
Kohukesi, neid Eesti laste lemmikuid, saab edukalt ka kodus teha!