Bergamoti-Mojito

Põnev versioon Mojito-kokteilist. Bergamott on bergamotipuu aromaatne vili, näsasidruni ja mõruapelsini ristand.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit + külmutamine
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

300 g kuldset peensuhkrut

12 mündilehte (nt rohemünti)

6 laimi mahl

1 bergamott

150 ml kuldest rummi

Valmistamine

Sega potis suhkur ja vesi. Kuumuta keemiseni, sega, kuni suhkur on lahustunud. Siis lase toatemperatuurini jahtuda. 

Pane mündilehed, laimimahl, bergamotimahl ja riivitud koor kannmikserisse. Lisa jahtunud suhkrusiirup ning püreesta ühtlaseks. Kalla plastnõusse ning pane sügavkülma. Sega iga 30 minuti tagant kahvliga, et segu ühtlaselt jäätuks. 

Serveerimiseks pane granita-segu jahutatud klaasidesse, kalla peale rumm.

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR