Taihõnguline kana-köögivilja vormiroog

Ahjupannil valmib lihtne ja maitseküllane õhtusöök.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem keegelkõrvits

1 suurem pommu e. baklažaan

1 sl õli

3 sl kookoshelbeid

4 sl Panko riivsaia

4 kanafileed

1 muna

300 g kirsstomateid

2 sl Tai punast karripastat

peotäis koriandrilehti või Tai basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kõrvits ja lõika kõrvits ampsusuurusteks tükkideks. Pese pommu, lõika pikuti neljaks ja seejärel ampsusuurusteks juppideks. 

Tõsta köögiviljad suurde ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ning nirista peale õli. Sega korralikult läbi, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Pööra köögivilju poole küpsetamise ajal.

Klopi muna sügavas taldrikus lahti. Teises sügavas taldrikus sega riivsai, kookoshelbed ja veidi soola-pipart. 

Lõika kanafileed soovi korral veidi õhemateks "eskaloppideks". Kasta esmalt munasse, siis kookoshelbepaneeringusse. 

Võta ahjupann välja, puista peale pestud kirsstomatid ning sega juurde vähese õli või veega vedeldatud karripasta. Sega, et karripasta jaguneks ühtlaselt. Aseta kõige peale paneeritud kanafileed. 

Pane veel 25-30 minutiks ahju, kuni kanafileed on küpsed. Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli ette nähtud 1 kanafilee sööja kohta. Kui on lastega pere, piisab ilmselt neljaliikmelise pere jaoks ka 2 suuremast kanafileest, mis on horisontaalselt pooleks lõigatud. Neljast kanafileest saab söönuks kindlasti rohkem kui neli inimest, kui just tegemist pole kasvueas suuremat sorti noortega :)
  • Meie perele meeldis küpsenud kõrvitsatükke kahvliga katki vajutada ja seda kanatükkidele justkui pastana juurde tõsta. (Pille)
  • Algretseptis soovitasid kasutajad lisada köögiviljadele veel šampinjone, suvikõrvitsatükke. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Thai coconut crumbed chicken traybake). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Mona
postitatud 19.11.2018 19:41

Tänuväärne sügisilmadesse sobiv soojendav retsept. Olen küll jätnud paneeringud ära ning fileed väiksemaks lõiganud. Kõrvale on olnud nii riisi, tatart, kartuliputru kui aedube.