1 väiksem keegelkõrvits
1 suurem pommu e. baklažaan
1 sl õli
3 sl kookoshelbeid
4 sl Panko riivsaia
1 muna
300 g kirsstomateid
2 sl Tai punast karripastat
peotäis koriandrilehti või Tai basiilikut
soola ja musta pipart
Koori kõrvits ja lõika kõrvits ampsusuurusteks tükkideks. Pese pommu, lõika pikuti neljaks ja seejärel ampsusuurusteks juppideks.
Tõsta köögiviljad suurde ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ning nirista peale õli. Sega korralikult läbi, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Pööra köögivilju poole küpsetamise ajal.
Klopi muna sügavas taldrikus lahti. Teises sügavas taldrikus sega riivsai, kookoshelbed ja veidi soola-pipart.
Lõika kanafileed soovi korral veidi õhemateks "eskaloppideks". Kasta esmalt munasse, siis kookoshelbepaneeringusse.
Võta ahjupann välja, puista peale pestud kirsstomatid ning sega juurde vähese õli või veega vedeldatud karripasta. Sega, et karripasta jaguneks ühtlaselt. Aseta kõige peale paneeritud kanafileed.
Pane veel 25-30 minutiks ahju, kuni kanafileed on küpsed. Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Thai coconut crumbed chicken traybake). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Tänuväärne sügisilmadesse sobiv soojendav retsept. Olen küll jätnud paneeringud ära ning fileed väiksemaks lõiganud. Kõrvale on olnud nii riisi, tatart, kartuliputru kui aedube.
Taihõnguline kana-köögivilja vormiroog
Ahjupannil valmib lihtne ja maitseküllane õhtusöök.