Valmista esmalt pirukatainas. Selleks sega jahu soolaga, lisa tükeldatud külm või ning haki noaga või köögikombainis ühtlaseks puruseguks. Lisa lusikatäie kaupa vesi ja sega, kuni tainas kokku tuleb. Pane 30 minutiks jahedasse seisma, siis vooderda sellega 24 cm läbimõõduga võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud (lahtikäivasse) pirukavormi.
Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukapõhi on tuhm ja kergelt kuldne.
Täidise jaoks nõruta tuunikalakonserv. Haki porrud õhukesteks seibideks (soovi korral blanšeeri neid soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit ja nõruta seejärel hoolega).
Laota eelküpsetatud pirukapõhjale porru ja tuunikala, puista peale juust.
Klopi munad piimaga lahti, maitsesta soola, sidrunpipra ja tšillihelvestega. Kalla täidisele.
Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskosas 30 minutit.
Tuunikala-porrupirukas
Lihtne ja mahedamaitselise tuunikalapirukas.