Küpsetatud viigimarjad ja kitsejuust punase salatsiguriga

Lihtne sügistalvine salat, mis näeb taldrikul väga efektne välja.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 värsket viigimarja

200 g pehmet kitsejuustu

1 punane salatsigur (radicchio)

85 g Kreeka pähkleid

Salatikaste:

6 sl oliiviõli või kreekapähkliõli

2 sl palsamiäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Kata ahjuplaat fooliumiga. 

Lõika viigimarjad peaaegu neljaks sektoriks, jättes need "alt" siiski terveks. Tõsta ahjuplaadile, veidi avatuna. 

Lõika kitsejuust viiludeks, aseta juustuviilud viigimarjade keskele. Küpseta 10-15 minutit ahju keskosas, kuni juust on kergelt kuldsetäpiline. 

Samal ajal vispelda kastmeained omavahel. 

Pane igale taldrikule mõned kenad radicchio-lehed. Salatsigurilehele aseta ahjust võetud viigimarjad kitsejuustuga. Puista peale röstitud kreeka pähklid. 

Nirista peale veidi salatikastet ja serveeri toatemperatuuril. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR