Hägise-pakora

Populaarne uuema aja snäkk Šotimaal, kus kohtuvad India vürtsid ja šotlaste kuulus rupskiroog.

Kogus
u 24-30 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

450 g hägist (šoti rupskiroog)

1,25 dl kikerhernejahu (gram/besan)

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl garam masala vürtsisegu

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,5 tl tšillipulbrit

soola ja musta pipart

2,5 dl külma vett

frittimiseks õli

Valmistamine

Hägis tee ise selle Nami-Nami retsepti järgi või kasuta poest ostetud hägist. Kui Sul on vegetaarne hägis (nt MacSween), siis sobib see roog ka taimetoitlastele.

Sega kausis kikerhernejahu, vürtsid, sool-pipar. Lisa jaokaupa vesi, kuni saad paksu hapukoorelaadse taina. 

Kuumuta õli väikeses potis 180 C. 

Vormi hägis väikesteks pallikesteks. Kasta hägisepallid tainasse, siis libista paarikaupa ettevaatlikult kuuma õli sisse. Prae ümberringi kenasti kuldseks - selleks kulub umbes 3-4 minutit. Kui hägisepallid on küpsed, tõsta kurnlusikaga välja ja lase köögipaberil veidi taheneda. 

Serveeri vürtsika tomatikastme või kreemja viskikastmega. 

Loe veel:

Mugandatud Sareta's Kitchen blogist

LISA KOMMENTAAR