Hernesupp suitsukanaga

Vastlapäevaks sobiv supp kuivatatud roheliste herneste ja suitsukanaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl kuivatatud rohelisi herneid

1 dl odrakruupe

1 suur sibul

1 suur porgand

2 suitsutatud kanakoiba

2 l vett või kanapuljongit (umbes)

2 loorberilehte

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kruubid ja herned eelmisel õhtul likku. 

Haki sibul, riivi porgand jämeda riiviga või haki peeneks. Kuumuta potis või, lisa sibul ja porgand ja prae kergelt läbi.

Lisa loputatud kruubid ja herned ning suitsukanakoivad. Kalla peale nii palju vett või puljongit, et kõik komponendid oleksid korralikult kaetud. Lisa loorberilehed ning maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel, kuni herned on pehmed.

Võta suitsukanakoivad välja, eemalda nahk ja luud. Lõika liha tükkideks ja pane supi sisse tagasi. Soovi korral lisa maitserohelist (petersell/roheline sibul) ja serveeri. 

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 28.02.2017 10:21

Väga maitsev supp sai. Kasutasin Veski-Mati rohelisi herneid.