Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Kena rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga oli Liisi Laanemäe võistlustöö "Tort isamaale 2013" võistlusel.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviit:

3 muna

1 dl suhkrut

2 sl rukkijahu

2 sl maisitärklist

1,5 sl kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimakreem:

100 g pehmeid kuivatatud ploome

2 sl Vana Tallinna koorelikööri

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl suhkrut

300 g magusat kohupiimapastat

Kate:

200 g valget šokolaadi

kuivatatud rukkilille õielehti

Valmistamine

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus 8-10 minutit.

Kummuta biskviit teisele suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile. Kata niiske rätikuga, et vältida biskviidi kuivamist.

Kreemi jaoks tükelda mustad ploomid veidi väiksemaks ja keeda ploome väheses vees 5 minutit. Nõruta ploomid ja sega Vana Tallinna likööriga.

Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega õrnalt kohupiimapasta hulka. Lisa juurde ploomitükid. Määri kreem biskviidile, keera rulli ja lase 1 tund külmas maitsestuda.

Sulata šokolaad, nirista rullbiskviidile. Kaunista kuivatatud rukkililleõitega.

Loe Liisi blogipostitust siit

LISA KOMMENTAAR

maike
postitatud 16.02.2017 17:38

Kui palju seda vana tallinna koorelikööri läheb.kas dl või ml

Pille
postitatud 16.02.2017 18:12

Hoopis sl, maike :)