6 muna
200 g suhkrut
150 g manna
100 g jahvatatud sarapuupähkleid
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:500 g murakamoosi (nt Küllus rabamurakamoosi)
200 g kohupiima
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks:100 g hakitud sarapuupähkleid
100 g koorimata mandleid
200 g martsipanimassi
toonimiseks matcha tee pulbrit
Põhja jaoks vahusta munakollased suhkruga, lisa omavahel segatud manna, küpsetuspulber ja peenestatud pähklid. Sega ühtlaseks ning lisa kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Vala tainas võiga määritud ja mannaga üle puistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Lase täielikult jahtuda ning lõika kolmeks kettaks.
Täidise jaoks vahusta vahukoor vanillisuhkruga ning sega kohupiimaga.
Kaunistuste jaoks viiluta mandlid terava noaga. Vormi martsipanist 5 käbi ning torka mandliviilud soomusteks. Ülejäänud martsipan tooni roheliseks, rulli lahti ning lõika sellest okkad.
Tordi kokkupanek. Tõsta esimene koogiketas serveerimisalusele ning kata poole murakamoosiga. Tõsta peale teine ketas, kata ülejäänud moosiga ning poolega kohupiimatäidisest. Tõsta peale kolmas ketas ning kata tort pealt ja külgedelt ülejäänud kohupiimatäidisega. Kaunista pähklipuru ja martsipanist käbide ning okastega.
Vaata Sille blogipostitust siit.
EV100 tort 'Muraka-pähklitort'
Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.
Muraka-pähklitort oli Sille Vadi võistlustöö "Tort isamaale 2014" võistlusel, kus see sai magusate tortide kategoorias 1. koha. Sille esitas tordi ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud tordivõistlusele ja jõudis 10 finalisti hulka.