Sambal Matah

Šalottsibula ja sidrunheina sambal on Bali saarel kõiksugu roogade lisandiks. Seda võib valmistada nii toortoidu kui ka kuumutatud lisandina.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 šalottsibulat

5 sidrunheinavart

4-5 küüslauguküünt

2 linnusilmatšillit

2 kahvrilaimilehte

0,5 tl röstitud kuivatatud krevetipastat või kuivatatud krevette

2 sl värskelt pressitud laimimahla

4 sl maapähkliõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori šalottsibul, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Eemalda sidrunheinalt välised kihid, tambi noaselja või pudrunuiaga pehmemaks, lõika viiludeks ja siis haki peeneks. Lõika tšillid õhukesteks viiludeks. Haki kahvrilaimilehed peeneks. 

Sega kõik komponendid (v.a. sool-pipar) väikeses kausis ja jätka segamist veel 5 minutit, et komponendid veidi pehmeneksid. Siis maitsesta soola-pipraga parajaks ja serveeri. 

Loe veel:

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.02.2017 17:25

Mõnus teravust lisav lisand lihale! Kindlasti katsetame suvel šašlõki kõrvale ka ära.