Acar timun ehk Indoneesia köögiviljasalat

Indoneesialt Java saarelt pärit marineeritud kurgi-porgandisalat, mis sobib erinevate indoneesia roogade juurde.

Kogus
u 5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sl (kuhjaga) kivisoola

3 šalottsibulat

1 pikk kurk

1 suur porgand

2,5 sl suhkrut

2 sl riisiäädikat

2 Tai rohelist tšillit

Valmistamine

Lõika šalottsibulad õhukesteks viiludeks. Lõika kurk 5 cm juppideks ja siis 5 mm kangideks; lõika porgand 5 cm juppideks ja siis 5 mm kangideks. Lõika tšillid hästi õhukesteks viiludeks.

Sega sool, sibul, kurk, porgand ja keev vesi omavahel kausis. Lase 15 minutit tõmmata, siis kurna ja pigista veidi kuivemaks. 

Pane köögiviljad kaussi, lisa suhkur, riisiäädikas ja tšilli. Lase 15 minutit maitsestuda, siis serveeri. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Saveur. Pildi tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR