3 mahedalt kasvatatud apelsini
50 g demerara suhkrut
300 g nisujahu
150 g suhkrut
5 dl keefirit
50 g võid
1,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
1 tl vanilliekstrakti
Pese apelsinid hoolega. Viiluta kaks apelsini.
Puista 24 cm koogivormi põhja demerara suhkur, seejärel kata põhi apelsiniviiludega.
Sega suures kausis jahu, suhkur, sooda, sool omavahel. Riivi juurde ühe apelsini koor. Sulata või, sega see keefiri ja vanilliekstraktiga. Lõika viimane apelsin (mille koort sa just kasutasid) pooleks, pressi mahl välja ning sega see keefirisegu hulka. Vala keefirirsegu kuivainete hulka ning sega tainas kiirelt kokku.
Vala tainas koogivormi apelsiniviilude peale ja pane vorm kohe ahju.
Küpseta eelkuumutatud 180*C ahjus 45-55 minutit.
Lase 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta alusele.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina (Tegemisi-toimetusi).
Ootused olid kõrged aga järgnes hoopis läbikukkumine :(. Kook jäi seest täiesti tooreks ja vajus kokku. Tegin muidu kõik retsepti järgi.
Siilu, kas segasid taina kiiresti kokku ja panid KOHE kuuma ahju? Ei jätnud vahepeal seisma ja ahju soojenemist ootama?
Just nii ma tegin. Ei tea siiani mis viltu läks.
Minu oma läks ka lurri (jäi seest päris tooreks) kuigi tegin samamoodi - panin kohe ahju. Ehk on ahjus erinevus - mul on tavaline ilma ventilatsioonita ahi, vb peaks kõrgema kraadig sel juhul küpsetama.
Kui tavaliselt esimene läheb aia taha, siis selle koogiga läks küll megaõnneks! Homme tuleb katse kaks. Loodetavasti sama edukas. Värskena oli esimene kook mõnusalt pehme ja natuke kleepuv. Kolmandast päevast alates oleks hea tassike teed koogi kõrvale hea, et saaks ampsu pehmendada :)
Pahupidi apelsinikook
Veidi talvisem pahupidikook.