Pahupidi apelsinikook

Veidi talvisem pahupidikook.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 mahedalt kasvatatud apelsini

50 g demerara suhkrut

300 g nisujahu

150 g suhkrut

5 dl keefirit

50 g võid

1,5 tl söögisoodat

0,5 tl soola

1 tl vanilliekstrakti

Valmistamine

Pese apelsinid hoolega. Viiluta kaks apelsini.

Puista 24 cm koogivormi põhja demerara suhkur, seejärel kata põhi apelsiniviiludega.

Sega suures kausis jahu, suhkur, sooda, sool omavahel. Riivi juurde ühe apelsini koor. Sulata või, sega see keefiri ja vanilliekstraktiga. Lõika viimane apelsin (mille koort sa just kasutasid) pooleks, pressi mahl välja ning sega see keefirisegu hulka. Vala keefirirsegu kuivainete hulka ning sega tainas kiirelt kokku.

Vala tainas koogivormi apelsiniviilude peale ja pane vorm kohe ahju.

Küpseta eelkuumutatud 180*C ahjus 45-55 minutit.

Lase 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta alusele.

Nipid ja soovitused:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina (Tegemisi-toimetusi). 

LISA KOMMENTAAR

siilu
postitatud 22.02.2017 13:26

Ootused olid kõrged aga järgnes hoopis läbikukkumine :(. Kook jäi seest täiesti tooreks ja vajus kokku. Tegin muidu kõik retsepti järgi.

Pille
postitatud 22.02.2017 18:20

Siilu, kas segasid taina kiiresti kokku ja panid KOHE kuuma ahju? Ei jätnud vahepeal seisma ja ahju soojenemist ootama?

siilu
postitatud 03.03.2017 13:59

Just nii ma tegin. Ei tea siiani mis viltu läks.

kats
postitatud 04.03.2018 22:13

Minu oma läks ka lurri (jäi seest päris tooreks) kuigi tegin samamoodi - panin kohe ahju. Ehk on ahjus erinevus - mul on tavaline ilma ventilatsioonita ahi, vb peaks kõrgema kraadig sel juhul küpsetama.

Marzana
postitatud 21.03.2018 11:40

Kui tavaliselt esimene läheb aia taha, siis selle koogiga läks küll megaõnneks! Homme tuleb katse kaks. Loodetavasti sama edukas. Värskena oli esimene kook mõnusalt pehme ja natuke kleepuv. Kolmandast päevast alates oleks hea tassike teed koogi kõrvale hea, et saaks ampsu pehmendada :)