Soolaveis kapsaga

Corned beef and cabbage on USA iirlaste seas armastatud roog.

Kogus
viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg soolatud veiseliha (corned beef)

1 suurem kapsapea

mõned porgandid

vett

Valmistamine

Pane soolatud veis (corned beef) suurde potti. Kalla peale nii palju vett, et liha oleks 2-3 cm võrra kaetud. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, nii et vesi muliseks tasakesi. Keeda 2-3 tundi, kuni veis on nii pehme, et kahvliga kiududeks saab tõmmata.

Tõsta lihatükk potist välja, lihakeeduvedelik hoia alles. 

Lõika kapsas 1 cm laiusteks ribadeks, lõika porgandid 2,5 cm juppideks. Pane kapsas ja porgand lihakeeduleeme sisse. Maitse leent - kui see on liiga soolane, lisa veel vett. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 15-30 minutit, kuni porgandid ja kapsas on küpsed.

Pane köögiviljad serveerimiskaussi, tõsta peale veidi keeduleent. Liha lõika 1,25 cm paksusteks viiludeks ja paku koos köögiviljadega. 

Retsept on mugandatud Simply Recipes blogist, pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR