Jäine tiramisu

Sügavkülmutatud jäine tiramisù-dessert.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

55 g tumedat šokolaadi

1 dl kanget espresso kohvi

4 sl Marsala veini

340 g mascarpone toorjuustu

85 g suhkrut

3 vahustatud munavalget

55 g kohvioakujulist šokolaadi

110 g amaretti küpsiseid

Valmistamine

Sulata šokolaad kuumas espresso kohvi ja Marsala veini segus. Jahuta ja sega juurde mascarpone ning suhkur. Sega juurde vahustatud munavalged, kohvioakujulised šokolaadikommid ja purustatud Amaretti-küpsised.

Vala segu kilega vooderdatud 1-liitrisesse keeksivormi ja külmuta 6 tundi.

Tõsta kook 20 minutit enne serveerimist välja ja kaunista vahukoore ning šokolaadilaastudega.

Retsept on pärit Briti ajakirjast Ideal Home (April 1999, Iced Tiramisu)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.08.2023 10:06

Tegin seda 1999. a. kevadel Edinburghis ja mäletan, et oli maitsev ja külalistele meeldis.