2 sl oliiviõli
1 punane sibul
5 dl vett
5 suurt kobartomatit või kirss-, ploom- või lihatomateid
3 värsket või kuivatatud loorberilehte
0,5 punast tšillit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
näputäis Cayenne'i pipart
1 väike pommu e. baklažaan
800 g konservitud kikerherneid (2x400 g purki)
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:pruuni riisi soovi korral
Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks. Pese maguskartul hoolikalt, lõika 2,5 cm kuubikuteks. Lõika tomatid neljaks. Haki tšilli peeneks. Pese pommu, lõika pikuti neljaks ja seejärel 1 cm viiludeks. Loputa ja nõruta kikerherned.
Kuumuta sibulat ja küüslauku suurel pannil oliiviõlis keskmisel kuumusel 3-4 minutit, kuni need on pehmenenud. Lisa 0,5 dl vett ja maguskartulikuubikud, siis lisa tomatid ja vajuta need puulusikaga veid katki. Lisa loorberilehed ning kuumuta umbes 5 minutit.
Lisa tšilli, vürtsköömned, Cayenne'i pipar ja 3 dl vett. Kuumuta keemiseni ja hauta 15 minutit või kuni hautis on paksenenud. Lisa pommu, kikerherned ja ülejäänud vesi. Kuumuta veel 10 minutit pidevalt segades, kuni pommu on kergelt pehmenenud ja hautis paksenenud.
Serveeri iseseisva roana või pruuni riisiga.
Retsept on mugandatud raamatust "Ausalt tervislik" (Varrak, 2014)
Tegime õhtusöögiks. Lapsed (4,5,7) väga ei hoolinud, suurtele meeldis aga väga. Mul oli kodus vaid purgitäis kikerherneid ja 2 tavalist tomatit, nii et veidike tuli kohendada, aga töötas ka niiviisi. Teeksin kindlasti veel!
Väga maitsev ja aastane tütar sõi ka hea meelega. Kikerherned pidin asendama valgete ubadega ja värskete tomatite asemel kasutasin tükeldatud konservtomateid, kuid toit sai ikkagi hea.
Kikerherne-maguskartulihautis
Mõnus keskpäevaeine või lõunasöök jahedal päeval.