Pähkli-mustikajäätis

India pähklitega valmistatud mustikajäätis sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g tooreid india pähkleid

180 g külmutatud mustikaid

80 ml vett

2 sl agaavisiirupit

Valmistamine

Töötle kõik komponendid kannmikseris ühtlaseks seguks.

Kui Sul on jäätisemasin:  külmuta jäätisemasinas vastavalt kasutusjuhendile. Pane külmikunõusse, kata kaanega ja külmuta kõvaks. 

Kui Sul ei ole jäätisemasinat: pane segu madalasse külmikunõusse ja hoia sügavkülmas, kuni segu hakkab servadest külmuma. Klopi kahvliga tugevasti läbi, et purustada tekkinud jääkristallid. Siis lase kõvaks külmuda. 

Retsept on mugandatud raamatust "Ausalt tervislik" (Varrak, 2014)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.12.2016 19:20

Ma lihtsalt mõtlen siin kõva äärega, et kas india pähkleid peaks esmalt vees leotama, et need tulemus jääks võimalikult kreemjas ja pehme?