Kuumuta suur praepann, pane peekoniviilud pannile, maitsesta kergelt soolaga ja prae mõõdukal tulel u 10 minutit mõlemalt poolt, kuni peekoniviilud on krõbedad ja kuldpruunid. Tõsta kõrvale. Peekonirasv jäta pannile!
Peekoni praadimise ajal koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane sibulad pannile ja prae neid peekonirasvas tasasel tulel umbes 5 minutit.
Samal ajal pese õunad, lõika sektoriteks ja eemalda südamik. Seejärel lõika õunasektorid õhukesteks viiludeks. Lisa pannile, kata pann kaanega ja lase kaane all haududa umbes 15 minutit. Sega aeg-ajalt.
Maitsesta õunad suhkru ja soolaga. Serveerimiseks tõsta õunasegu kaussi, tõsta peale peekoniviilud. Garneeringuks sobib tüümian.
NB!
Mõned taanlased koorivad õunad esmalt. Samuti hautavad mõned taanlased õunaviilud pannil vaat et pudruks ehk siis üsna pehmeks õunapudruks.
Kas sibulat panna või mitte? Taanlased vaidlevad selle üle tihti :)
Ma elasin 1992-1993. a. Taanis ja tutvusin selle roaga juba siis. Olen seda viimastel aastatel jahedal hooajal päris tihti valmistanud, sobib minu arust imehästi ka tavalisele jõululauale.
Æbleflæsk ehk õunad peekoniga
Æbleflæsk on klassikaline Taani jõuluroog. Kasuta üsna pakse peekoniviile.