Kammkarbid Veneetsia-päraselt

Krõbeda küüslaugu-peterselli-sidrunilisandiga kammkarpe võiks serveerida suurtelt kammkarbikarpidelt :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 suurt värsket kammkarpi

3 viilu tahket saia

6 sl külmpressitud oliiviõli

suur peotäis siledalehist peterselli

1 hakitud küüslauguküüs

1 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kammkarbid külma vee all, patsuta köögipaberiga kuivaks. Eemalda kääride abil oranž "korall", hoia need alles. 

Eemalda saiaviiludelt koorikud. Murra sai tükkideks, siis peenesta köögikombainis. Rösti seejärel kuumal kuival pannil kergelt kuldseks. Tõsta kõrvale. 

Pühi praepann köögipaberiga puhtaks. Lisa oliiviõli ja kuumuta, siis lisa valged kammkarbid. Prae keskmisel kuumusel 3 minutit, pööra ringi ja prae ka teiselt poolt 3 minutit. Siis lisa pannile ka "korallid", hakitud petersell, küüslauk. Maitsesta soola-pipraga, lisa sidrunimahl ja sega läbi.

Tõsta pann tulelt. Serveeri, arvestades 3 kammkarpi sööja kohta. Puista peale krõbedat riivsaiapuru ja kõrvale aseta sidrunisektor. 

Nipid ja soovitused:

  • Eriti efektne jääb roog, kui seda serveerida suurtel kammkarbikarpidel. 

Loe veel:

Carmelita Caruana retsept. 

LISA KOMMENTAAR