Tsitrusmarmelaad

Marmelaad sobib väga hästi juustuga, hea kink ka sõbrale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 apelsini

1 greip

1 sidrun

5 dl vett

1.5 kg suhkrut

Valmistamine

Pese tsitrusviljad hoolega soojas vees puhtaks, kuivata. Lõika 6 sektoriks, need omakorda ülipeeneteks lõikudeks. 

Kuumuta vesi ja keeda puuvilju 30 minutit.

Lisa suhkur kas kohe või järgmisel päeval ja keeda veel 45 minutit. 

Kontrolli marmelaadi valmidust - kui lusikalt viimased tilgad venivad, on marmelaad valmis. Vala marmelaad kuumalt pestud purkidesse. Sule purgid.

Loe veel:

Pildi tegi LUMETYDRUK.

LISA KOMMENTAAR

Lumetydruk
postitatud 03.10.2011 11:32

Kõik eestis müüdavad tsitruselised (sidrunid, greibid jne) on töödeldud tugeva hallitusvastase mürgiga mitte mingil moel koorest välja ei pese. Selle pärast tuleb kahjuks alati koored ära vistata ja toidus neid kasutada ei tohi. Marmelaad jäi aga koorte puudumisest hoolimata imeline ja läheb kindlasti kordamisele. Keetmise ajal korjasin välja ka suuremad kestad ja lõpu poole kasutasin saumiksrit et ühtegi häirivat tükki sisse ei jääks.