Iirisekattega toorjuustukook

Keedetud kondenspiim selle küpsetatud toorjuustukoogi täidises ja kattes annab koogile eriti mõnusa iirise-maitse.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g tavalisi kandilisi küpsiseid

50 g sulatatud võid

Täidis:

800 g maitsestamata toorjuustu

4 muna

100 g suhkrut

190 g tops keedetud kondenspiima ehk kondenspiimakaramelli

1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

Iirisekate:

kuni 190 g keedetud kondenspiima

1-2 sl piima

meresoolahelbeid

Valmistamine

Vooderda 20cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

Tambi küpsised pudrunuiaga pudiks, sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru ühtlase kihina koogivormi põhja ja tõsta vorm külmkappi ootele.

Sega toasoe toorjuust lahtiklopitud munade, suhkru ja vanilliekstraktiga. Tõsta kolmandik toorjuustusegust teise kaussi ja sega 190g (ehk üke topsikutäie) keedetud kondenspiimaga läbi.

Seejärel sega saadud iirisesegune toorjuust taas ülejäänud toorjuustu hulka, jättes segu siiru-viiruliseks. Vala toorjuustumassi külmkapist võetud küpsisepõhjale.

Aseta kook eelkuumutatud ahju 150*C juurde küpsema. Küpseta kooki umbes 1 tund ja 15 minutit, kuniks kook oli küpsenud, aga keskosa veel võdiseb.

Tõsta kook ahjust välja ning lase jahtuda. Jahtunud kook tõsta külmkappi ja lase üleöö puhata.

Järgmisel päeval sega teine topsikutäis keedetud kondenspiima kahe lusikatäie piimaga, et segu oleks veidi kergemini määritav. Kalla saadud iirisekate toorjuustukoogile, raputa peale meresoolahelbeid ja serveeri.

Loe veel:

Martiina retsept ja foto (vt ka Martiina blogipostitust)

LISA KOMMENTAAR