Kõrvitsakõrsikud

Kuldkollased kõrvitsalisandiga grissini-kõrsikud sobivad niisama näksimiseks ja näiteks supi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu

12 g presspärmi

150 g kõrvitsapüreed

50 g oliiviõli

170 g käesooja vett

1 tl mett

2 tl soola

Kaunistuseks:

seesamiseemneid ja/ või mooniseemneid

Valmistamine

Lahusta pärm ja mesi väheses vees. Sega jahu soolaga, lisa vesi ning vees lahustunud pärm ja mesi. Sega kergelt läbi. Lisa kõrvitsapüree ja oliiviõli. Sõtku kuni tainas muutub elastseks ja lööb kausi küljest lahti. Vajadusel lisa veidi jahu.

Kata kauss toidukilega ja jäta sooja kohta 1,5 tunniks kerkima.

Sõtku kerkinud tainas jahusel laual kergelt läbi ja jaota väikesteks võrdseteks tükkideks (nt 30 g tk). Puista lauanurgale seesamiseemneid ja mooniseemneid. Veereta tainatükikestest pikad pulgad (nt ahjuplaadi pikkused) ja seejärel veereta pulki seemnete sees.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks ehk umbes 15-20 minutit. ​

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 24.08.2017 10:27

Maitsvad, krõbedad ja kenasti kollased :)