Pizza Margherita

Legendi järgi "leiutati" arhetüüpne Napoli pitsa, Pizza Margherita, 1889. aastal, kui Napoli pizzaiolo ehk pitsameister Raffaele Esposito pidi Savoy kuninganna Margherita külaskäigu auks uue pitsa välja mõtlema. Raffaele Esposito leiutas kolm pitsat, millest kuninganna poolehoiu võitis Itaalia lipuvärvides pitsa - punane/tomat, roheline/basiilik ja valge/Mozzarella.

Kas legend vastab tõele või mitte, polegi ehk nii maitsva ja lihtsa pitsa puhul oluline. Küll on aga Pizza Margherita alates 2009. aastast üks kolmest Napoli pitsast (Pizze Napoletane), millel on väärikas STG tähis (Specialità Tradizionali Garantite); teised kaks on Pizza Marinara (küüslaugu ja punega) ja Pizza Margherita Extra (mozzarella di Bufala Campana DOP, värske basiilik ja tomatid).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 õhukest pitsapõhja

8-10 sl tomatikastet

250 g Mozzarella juustu

40-50 g Parmesani juustu või vm kõvemat juustu

oliiviõli

värsket basiilikut

Valmistamine

Määri õhukesele pitsapõhjale tomatikastet. Rebi mozzarellast tükid ja aseta pitsale. Puista peale riivitud parmesan. Küpseta 250-kraadises ahjus 5-10 minutit.

Kui kasutad spetsiaalset saviplaati, aseta see külma ahju (ahju põhja). Eelsoojenda ahi maksimaalse temperatuurini ning lase kivil ahjus vähemalt pool tundi soojeneda. Pitsa küpsetamise ajaks alanda temperatuur 250 kraadini.

Kaunista valmis pitsa värskete basiilikulehtedega ja nirista peale head oliiviõli.

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.09.2019 12:12

Puhas klassika :)