Rõõmsalt roheline lisand - piselli “alla fiorentina” - erinevate roogade juurde. Kuigi algupäraselt kasutatakse selle roa valmistamiseks vinnutatud prosciutto-sinki või pancetta-soolapeekonit, siis sobib hästi ka tavaline suitsutatud peekon.
Kuumuta pannil või potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja tükeldatud peekon/sink ning prae tasasel tulel, kuni sibul on kuldne ja peekon/sink kergelt krõbe.
Lisa herned, maitsesta peterselli, suhkru ja soolaga. Lisa nii palju vett, et herned oleksid napilt kaetud. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel, kuni herned on pehmed.
Herned singiga
Rõõmsalt roheline lisand - piselli “alla fiorentina” - erinevate roogade juurde. Kuigi algupäraselt kasutatakse selle roa valmistamiseks vinnutatud prosciutto-sinki või pancetta-soolapeekonit, siis sobib hästi ka tavaline suitsutatud peekon.