Herned singiga

Rõõmsalt roheline lisand - piselli “alla fiorentina” - erinevate roogade juurde. Kuigi algupäraselt kasutatakse selle roa valmistamiseks vinnutatud prosciutto-sinki või pancetta-soolapeekonit, siis sobib hästi ka tavaline suitsutatud peekon.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

veidi oliiviõli

1 hakitud väike sibul

100 g peekonit või Pancetta soolapeekonit või Parma sinki

450 g värskeid või külmutatud herneid

2 sl hakitud peterselli

1 sl suhkrut

soola

vett

Valmistamine

Kuumuta pannil või potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja tükeldatud peekon/sink ning prae tasasel tulel, kuni sibul on kuldne ja peekon/sink kergelt krõbe.

Lisa herned, maitsesta peterselli, suhkru ja soolaga. Lisa nii palju vett, et herned oleksid napilt kaetud. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel, kuni herned on pehmed. 

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 01.07.2019 19:54

Mõnus roog.