1-1,2 kg tükk lõhefileed
3 sl Dijoni sinepit
soola ja musta pipart
Kate:5 sl Panko riivsaiahelbeid
5 sl hakitud siledalehist peterselli
2 sl hakitud värsket tilli
1 tl kuivatatud või 1 sl hakitud värsket estragoni soovi korral
2-3 sl oliiviõli
Lisaks:2-3 väiksemat sidrunit
Valmista ette lõhe. Selleks eemalda pintsettidega kõik pisikesed luud, eemalda rasvane kõhuäär. Lõika lõhe soovi korral sobiva suurusega portsjontükkideks, aga ära nahka läbi lõika. Tõsta lõhe ahjuvormi.
Määri kalale õhuke kiht sinepit, maitsesta soola-pipraga.
Sega ürdikatte komponendid omavahel ehk siis riivsai, hakitud petersell ja till ning kuivatatud estragon. Lisa oliiviõli, sega ja jaota ühtlase kihina kalale.
Pese sidrunid hoolega, lõika sektoriteks ja eemalda seemned. Säti sidrunisektorid ahjuvormi ümber kala, nirista peale veel veidi oliiviõli.
Küpseta 220-kraadises ahjus u 15-20 minutit, kuni kala on piisavalt läbi küpsenud, ürdi-riivsaiakate mõnusalt krõbe ja sidrunid kuldpruunid.
Martha Stewarti retseptiidee, mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjulõhe krõbeda ürdi-riivsaiakatte ning röstitud sidrunitega
Uhke ja külluslik ahjulõhe krõbeda ürdi-riivsaiakattega ning röstitud sidrunitega. Maitseb hästi nii kuumalt kui ka toasoojalt, võib serveerida nii portsjontükkidena kui ka nn Rootsi laual.