Aprikoosi-kõrvitsamoos

Kaunivärviline keedis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsatükke

2 dl vett

200 g kuivatatud aprikoose

1 apelsini mahl ja riivitud koor

300-500 g moosisuhkrut

3 sl viskit või rummi

Valmistamine

Koori ja tükelda kõrvits. Pane potti kõrvitsatükid ja klaasitäis vett. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kõrvits on täiesti pehme.

Siis võid moosi sauseguriga püreeks lasta, aga see pole kohustuslik. 

Lisa moosile tükeldatud kuivatatud aprikoosid, apelsinimahl ja riivitud koor ja moosisuhkur. Keeda keskmisel kuumusel veel kümmekond minutit. Sega juurde alkohol. 

Pane kuum moos steriliseeritud purkidesse. Kaaneta, kleebi peale kaunid sildid ja säilita jahedas.

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta maitsestamiseks rummi ja mitte viskit!
  • Kui aprikoosid on väga kuivad, siis võid neid esmalt veidi leotada. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

ave
postitatud 26.09.2022 18:02

Väga hea